promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyűséges jóslatok: egy német kútásó olyan jövőt jósolt, hogy attól nehéz lesz elaludni ma este - de már az is világos, hogy miért merült feledésbe a munkássága
Borítókép:  Benjamin Lehman / Unsplash.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A férfi, akit elfeledett a világ. A férfi, akit életében még bíróság elé is állították boszorkányság vádjával. A férfi, aki segítette az embereket a második világháború után.

Alois Irlmaier nevét nem ismerik annyira sokan, mint a híresebb balkáni jós, Baba Vangáét vagy éppen Nostradamusét. Alois Irlmaier még hazájában sem olyan híres, mint Baba Vanga Bulgáriában, ahol pédául szobrok is emléket állítanak a látnoknak, akinek többek között (és a legendák szerint) a magyarok számára is volt mondanivalója. 

Nem is akármi, szerinte ugyanis kiválasztott nép vagyunk.

Alois Irlmaier 1894-ben született Bajorországban, és a második világháború után, 1959-ben halt meg. A német nyelvterületeken számtalan könyv készült már az életéből, de ezeket nem nagyon fordították le angolra vagy éppen magyarra. Pedig a legendák szerint még bíróság előtt is állt a látomásai miatt, a vád boszorkányság volt.

A férfi amúgy kútásó volt, némi misztikummal nyakonötve. De nem kell messzire mennünk, hogy elképzeljük őt, elég csak feljutyuboznunk Russel Crowe elsőfilmes próbálkozását, a nagyon megosztó értékeléseket kapó, Akihez beszél a föld című ausztrál filmhet, amelyben a főszereplő, Russel Crowe az első világháboru után szeretné megtalálni a csatatéren maradt gyerekeinek maradványait,

hősünket, aki kútfúró, ebben különleges képessége vezeti, amely során látomások is kísérik elméjét.

Alois Irlmaier az elbeszélések szerint hasonló ezoterikus erőknek volt a birtokában, amelyek természetesen segítették a munkáját is, hogy vizet találjon a föld alatt. A látomásai azonban nem csak ezen tevékenységére korlátozódtak, hiszen a megannyi visszaemlékezés rengeteg dicső sztorit is kapcsol hozzá. Éllítólag a második világháború alatt sokszor már előre látta, hogy lakóhelye körül hová fognak bombák csapódni, sokszor segített családoknak is a romok alól előkeríteni az eltűnt rokonokat.

Sőt, egyes legendák szerint a rendőrségnek is tanácsokat adott rengeteg gyilkossági ügy esetén.

Az egyik legmisztikusabb történet szerint az ötvenes években egy vacsorán megjövendölte az egyik éppen koccintásra készülő amerikai ezredes halálát. A sztori azonnal terült a vidéken, több neves lap újságírója pedig rögtön a helyszínre sietett, hogy megismerkedhessenek a férfivel. A médiazaj fokozódott, és a mikrokörnyezetben hasznosnak tűnő jóslatok makroszintre léptek, és egészen sötét jövőt vetítettek az emberiség elé.

Elkezdtek szárba szökkenni az újabb és újabb legendák, amelyek Irlmaier megannyi világvégi látomásáról regélnek. Irlmaier ugyanis folyamatosan egy harmadik világháborúról beszélt, amely szerinte mindenképpen be fog következni. De csak nagyon homályosan értelmezhető mondatok hagyták el a száját,

amelyet az utókor nagy részben még jobban felnagyított az elmúlt évtizedekben tapasztalható nagy világvége-kultusznak is köszönhetően.

Irlmaier nagy próféciáit amúgy utóbb az egyik barátja, Conrad Adlmaier jegyezte le, majd jelentette meg könyv formájában is a kútásó halála után.

A jós mindvégig arról beszélt, hogy a harmadik világháború el fog jönni, de amikor azt firtatták, hogy mégis mikor, mindig azt mondta, hogy a pontos napját nem tudja, de bizton állította, hogy egy olyan konfliktussal fog startolni, amely a Balkánon kezdődik, és egy magasrangú férfi meggyilkolása szolgáltatja majd az alapindokot. Ez a jövendölés kísértetiesen hasonlít amúgy az első világháború kirobbanására.

Irlmaier még ehhez az eseményhez kapcsolódva számokat említ, a 8-ast, majd a 9-est, de azt már nem tudja megmondani, hogy ezekből mit kellene leszűrnünk. Említ egy "sárga sárkántyt" is, ami eléri majd Amerikát, és egy 72 órás nagy sötétségről is beszél, amely valószínűleg egy atombomba támadás lehet. De minden szörnyűség után azt jövendeli, hogy eljön majd egy nagyon hosszú békeidőszak, amikor prosperálni fog az emberiség.

Irlmaier próféciát amúgy a menekültválság után kezdték újra idézgetni az újságírók, mivel sok helyen ír "idegenek érkezéséről" Európa földjére.

Természetesen a német férfi próféciái is általában utána keltenek nagyobb médiafigyelmet, miután utólag, egyes tollforgatók nagyobb katasztrófákba belelátják ezeket. Mindennek a jelenségnek pedig iskolapéldája a megannyi Nostradamus-jóslatmagyarázat, amelyek egyre agresszívabban szövik bele magunkat a mindennapjainkba.

Részletesebben itt hallhattok még a jóslatairól:

(Forrás: Női Portál, Merkur.de, Kosmo.at)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás