promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
UFO-észlelések: nem lehet már tovább titkolni, az amerikai szenátorok folytatni akarják a kutatást!
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az amerikai szenátorok folytatni kívánják a kormány által irányított kutatást a furcsa UFO-észlelésekkel kapcsolatban - írja a Nextgov.com. Úgy tűnik, hogy összefüggés van az azonosítatlan légi jelenségekkel kapcsolatos tevékenység és az amerikai nukleáris technológiai létesítmények között - mondta egy volt szövetségi ügynök. 

A 2022-es pénzügyi évre vonatkozó amerikai hírszerzési felhatalmazási törvénybe foglalt rendelkezések, amelyeket a Szenátus hírszerzési különbizottsága nemrég egyhangú kétpárti szavazással fogadott el, utasítanák a hírszerző közösség tagjait, hogy folytassák az azonosítatlan légi jelenségek, vagy az UFO-k modern kifejezéssel élve az UFO-k további vizsgálatát. 

A munka a Védelmi Minisztérium UAP munkacsoportja által vezetett erőfeszítésekre épülne, amely csoportot a hadsereg tagjai vagy érzékelői által regisztrált megmagyarázhatatlan égi jelenségek tanulmányozására hoztak létre. Az érintettek az év elején készítettek egy előzetes értékelést az ilyen eseményekről az amerikai haditengerészet és más kormányzati vezetők számára. 

Két, a szövetségi UAP-ügyek nagyobb átláthatóságáért régóta síkra szálló személy szerint az IAA-ba való felvételek néhány elemet jelölnek a sok közül, amelyek szükségesek ahhoz, hogy Amerika az égbolton alapuló nemzetbiztonsági aggodalmakkal kapcsolatban a csúcson legyen.  

"Örülök, hogy a Kongresszus tesz valamit. Csak azt remélem, hogy ez nem egy "egyszer és kész" lesz. Az adófizetők dollárjait folyamatosan arra kell költeni, hogy tudományosan megvizsgáljuk és meghatározzuk, hogy mik ezek a dolgok. Mert jelenleg nem tudjuk. Minél többet tudunk meg, annál többet nem tudunk"

- mondta Harry Reid, a szenátus korábbi többségi vezetője a Nextgovnak.

"Most az amerikai nép tudja ezt kezelni. Nem aggódom emiatt - ami miatt aggódom, az az, hogy a kormány megpróbálja elrejteni a megszerzett információkat. Átláthatónak kell lennünk."

A törvényhozás élén töltött ideje alatt Reid milliós finanszírozást biztosított a Pentagon Advanced Aerospace Threat Identification Programjának, azaz az AATIP-nek a támogatására. Az UAPTF nem titkosított, de nem nyilvánosságra hozott elődje, az AATIP kevesebb mint egy évtizedig működött, és UFO-észlelésekkel kapcsolatos kutatásokat végzett, mielőtt a múlt század közepén feloszlatták. 

Reid és Luis Elizondo, az AATIP korábbi igazgatója a Nextgov múlt heti Emerging Tech Summit rendezvényén beszélt ezekről a korábbi és a meglévő programokról, és rámutatott, hogy milyen irányba szeretnék, ha a szövetségiek továbblépnének a jövőben. 

(Nextgov)

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás