promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A WHO nem akarja, hogy tovább folytassák a harmadik oltás beadását
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már több hete harmadik oltást is lehet kérni a koronavírus elleni vakcinából.

A kínai vakcinával beoltottak körében fordult elő többségben, hogy laboratóriumi vizsgálat nem talált náluk kellő mennyiségű antitestet.

Anno Boldogkői Zsolt molekuláris biológus azt nyilatkozta, hogy főleg az idősebbek esetében nem keletkezik megfelelő immunválasz a köpenyfehérjékkel szemben. Hozzátette, hogy a többi vakcinánál is van ilyen jelenség csak nem ilyen arányban.

Nem olyan rég az Emerging Microbes & Infections nevű szaklap közétette, hogy a kínai vakcina hatásossága csökken az enyhe és közepes súlyosságú tünetek ellen a 40–59 éves korosztály körében, ha a delta variánst nézzük.

Magyarországon jelenleg 5,5 millió ember kapta meg a második oltást, és rengetegen vannak azok, akik felkészülnek a legrosszabbra, így inkább egy harmadikat is beadatnak maguknak. Késmárky András az RTL Klub Híradójának azt nyilatkozta, hogy a 60 év fölötti korosztály az, aki leginkább igényli a harmadik vakcinát.

Az Egészségügyi világszervezet főigazgatója szerint a negyedik hullám elindult, ezért inkább arra kellene koncentrálni, hogy a szegényebb országokba is jusson vakcina az első oltásokhoz. Szerinte jelenleg arra sincs egyértelmű bizonyíték, hogy a harmadik oltás hatékony. Itthon három hete kérhető a harmadik dózis, eddig 187 ezren kapták meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás