promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem, a fóliasisak nem véd meg a koronavírus-járványtól
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már megint felgyújtottak egy 5G-átjátszótornyot, a paranoia kezd költséges szokássá válni.

Az összeesküvés-elméletekben hívő David Patterson nemrég betört egy lezárt területre, és felgyújtott egy átjátszóállomást, mert úgy gondolja, hogy az káros a családja számára. Az 5G (vagyis 5. generációs) mobilhálózatokat sokan hozzák összefüggésbe a koronavírussal, mert a járvány globális terjedése szerencsétlen módon, véletlenül egybeesett ezek megjelenésével.

A 41 éves Patterson olyannyira hitt az igazában, hogy gyakran alufóliába csomagolta magát, illetve bádogdobozokból még egy bunkert is épített a konyhában. A Jelek című sci-fi thriller inspirálhatta az ötleteit.

A férfi elismerte az átjátszó megrongálását, az eszköz újratelepítése 100–150 ezer fontba fog kerülni. Ráadásul az alatta lévő garázsban további 15 ezer fontnyi kárt okozott. Patterson úgy vélte, hogy a fémfóliák, fémépítmények megvédik őket a káros hullámoktól.

A bíróság megállapította, hogy a férfit az interneten megtalálható kitalációk, téves információk vezették félre. Akik fogékonyak az összeesküvés-elméletekre, azok ma már szinte bárhol találnak megerősítést a hiedelmeikre.

Védőügyvéde szerint Patterson mentálhigiénés kezelésre szorul, és ezt igénybe is fogja venni. A férfi ma már tudja, hogy helytelenül cselekedett, és a bíróságon megígérte, hogy ezután kritikusabban viszonyul majd a konspirációs teóriákhoz.

„Inkább a drága barátaimmal és a drága családommal kívánok több időt tölteni”

– jelentette ki a bűnösnek talált férfi, és a viselkedése megváltozása mögött nyilván sok összeesküvéselmélet-hívő egyértelmű manipulációt sejt. Patterson ügyét mindezzel együtt októberre halasztották, és addig megtudakolják róla a mentálhigiénés szakemberek véleményét is.

Bizonyos teóriák szerint az 5G rádióhullámok legyengítik az emberi immunrendszert, amely így könnyebben áldozatul eshet a koronavírusnak. A hálózat ráadásul segít a járvány globális elterjesztésében is, ugyanakkor szakemberek szerint egy mikrohullámú sütő is károsabb az emberi szervezetre, mint egy átjátszóállomás.

„Az 5G rádióhullámok túl kevés energiát hordoznak ahhoz, hogy kárt okozzanak, és ezt több kutatás is bizonyítja. Az 5G ugyanazt a hullámhosszt használja, mint korábban az analóg tv, ennyi erővel tehát azt is mondhatnánk, hogy a régi tv-jelek is járványt terjesztettek. 70 évnyi tapasztalatunk van arról, hogy nem tették ezt”

– próbálta eloszlatni a félelmeket az orvos Gero Baiarda.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás