promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyet még nem láttál: Mindössze fél méter, Rani lehet a világ legapróbb tehene - videó
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Indiában tehénnek lenni egy király dolog, az emberek szentként tisztelik a nálunk leginkább haszonállatként tartott kérődzőket. Rani a világ legkisebb tehenét a legjobb helyre pottyantotta a gólya.

Rani lehet a világ legkisebb tehene, miután a Guiness Rekordok hitelesítője lejegyzi a méreteit, napokon belül pedig megszülethet a hivatalos eredmény. A bangladeshi állat ugyanis mindössze 50 cm magas, 66 cm hosszú és 26 kilós, pedig már majdnem 2 éves.

A kistehén igazi híresség, a farmot a hír hallatán turisták ezrei rohamozzák meg nap-mint nap, hogy láthassák a miniatűr tehenet, mit sem törődve az ország koronavírus ellen hozott szigorú intézkedéseivel.

Forrás:Profimedia

Szegény kicsi tehén hiába über cuki, törpesége miatt nagyon sok mozgásszervi betegséggel küzd. Végtagjai eltorzultak, gerince is rendellenesen fejlődött, de igazából nem sok testrésze hasonlít egy igazi szarvasmarháéra.

Ennek ellenére természetesen gazdája rajong az állatért, apró termetének köszönhetően sok helyre ölbe tudja vinni.

Hogy Rani mitől lett ennyi aprócska és megelőzte-e a születését bármilyen szándékos tenyésztői beavatkozás, nem tudni. Szakemberek szerint „genetikai beltenyésztés” terméke. A tehén olyannyira beindította a tudósokat, hogy komplett értekezés jelent meg a jelenségről egy tudományos oldalon. A kutatók szerint többről van szó, mint a bhutáni fajtajelleg genetikai sajátosságai.

(via:gossipchat)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás