promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírusosnak hitte magát – ledöbbent a valódi diagnózistól!
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy kaliforniai nő a tünetei alapján koronavírusosnak hitte magát. A valóság egy fokkal meglepőbb volt. 

Margaret Holzmann először csak hirtelen jött fáradtságot tapasztalt, majd belázasodott, és a feje is fájni kezdett. Ekkor még azt gyanította, hogy COVID-19-ben szenved – írja az iflscience.com.

Természetesen rögtön elvégeztetett egy tesztet, ami azonban negatív lett.

A rosszullétek azonban nem múltak el, Holzmann még hetekig küzdött a titokzatos tünetekkel. Végső elkeseredésében visszament az orvosához, aki arra volt kíváncsi, hogy nem érintkezett-e véletlenül vadállatokkal. 

Holzmann ekkor visszaemlékezett rá, hogy nem is olyan régen a házának a hátsó udvarában egy patkányra bukkant, amelyet el is fogott. Ez alapján az orvosok rájöttek, hogy a nő minden bizonnyal tífuszban szenved, egy olyan fertőző betegségben, amit a ruhatetűben élősködő rickettsia sejtparazita baktérium okoz.

A tífusz a történelem folyamán háborúkban, munkatáborokban, börtönökben okozott hatalmas járványokat. Jellemzően akkor jelenik meg, amikor sok ember van együtt rossz higiéniás körülmények között.

Bár a betegség viszonylag ritka az Egyesült Államokban, időnként még mindig megjelenik a trópusi és szubtrópusi éghajlati területeken, éköztük Dél-Kaliforniát, Texast és Hawaii-t. 

Holzmann orvosai szerint a nő valószínűleg a patkánytól kapta el a fertőző betegséget. Az eset után a nő azt tanácsolja, senki se próbálja meg eltávolítani saját kezűleg az elhullott állatokat otthonából. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás