promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Ubisoft borít mindent! Totálisan megváltozik az Assassin's Creed-sorozat az új résszel!
Borítókép:  Assassin's Creed játékok háttérkép/Ubisoft
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ubisoft hivatalosan is bejelentette, hogy az Assassin's Creed Infinity fejlesztés alatt áll, és néhány extra részletet közölt a projekten dolgozó csapatokról - bár a szerkezetet és a játékmenet részleteit nem erősítette meg.

A Ubisoft Quebec és Montreal ügyvezető igazgatói, Nathalie Bouchard és Christophe Derenne közös nyilatkozatában az új fejlesztés "egy fontos, közelgő, fejlesztés alatt álló projektként" mutatkozik be, melynek kódneve Assassin's Creed Infinity. Bár további részleteket nem árultak el arról, hogy az Infinity milyen formában fog megjelenni, nyilatkozatuk és az nemrég napvilágot látott információk alapján határozottan úgy tűnik, hogy egyetlen játék helyett egy nagyobb, komplexebb projektről lesz szó.

Ahogy arról a theGeek is beszámolt, a projekten egy "új, stúdiókon átívelő, együttműködő struktúra" fog dolgozni, amely a montreali és a quebeci csapatból áll. A kreatív vezetők mindkét stúdióban a quebeci Jonathan Dumont (Assassin's Creed Syndicate, Assassin's Creed Odyssey) és a montreali Clint Hocking (Far Cry 2, Splinter Cell: Chaos Theory, Watch Dogs: Legion) lesznek.

"Ahelyett, hogy továbbra is játékról játékra adnánk át a stafétabotot mélyen hiszünk abban, hogy ez egy lehetőség a Ubisoft egyik legkedveltebb franchise-ának, hogy egy integráltabb és együttműködőbb módon fejlődjön, amely kevésbé a stúdiókra, és inkább a tehetségre és a vezetésre összpontosít, függetlenül attól, hogy hol vannak a Ubisofton belül."

- olvasható a Ubisoft közleményben.

További részleteket mind az Infinity, mind az Assassins' Creed Valhalla második évének tartalmáról egy későbbi időpontra ígérnek.

Ez az új, Assassin's Creed Infinity kódnevű projekt a hírek szerint egy komplex online platform lesz, amely több történelmi helyszínt is tartalmazna, és az idő múlásával fejlődne - hasonlóan a Fortnite és a Grand Theft Auto Online megközelítéséhez.

A hír először a Bloomberg közismert újságírójától, Jason Scheirertől pattant ki, aki szerint az Infinity-t úgy tervezik, hogy évekig működjön, és több helyszínt tartalmazna, nem pedig egyetlen történelmi helyszínt, amiről a sorozat ismert. A platform látszólag több különböző Assassin's Creed játékot foglalna magába, amelyek

"máshogy nézhetnek ki és másmilyen jellegük lenne, de mind kapcsolatban lesznek egymással".

A Bloomberg forrásai szerint a projekt még évekre van a megjelenéstől.

A Ubisoft megerősítette a projekt létezését a sajtónak, egy szóvivője pedig azt mondta, hogy

"túl akarjuk szárnyalni a rajongók elvárásait, akik egy összetartóbb megközelítést kértek".

Más bejelentett részleteket nem erősítettek meg.

Ez hatalmas változást jelentene az Assassin's Creed franchise számára, amely 2007 óta szinte minden évben új játékkal jelentkezett. A Bloomberg jelentése hozzáteszi, hogy ez a változás máris okozott némi gondot a Ubisoft fejlesztőinek, mivel a csapat néhány tagja láthatóan elégedetlen a projekt méretével, miután évekig hatalmas játékokon dolgoztak. A jelentés hozzáteszi, hogy a Ubisoft Montreal és a Ubisoft Quebec egyetlen csapattá egyesül az Infinity számára, a franchise-t pedig a Quebec-ben lévő fogja vezetni.

Az Assassin's Creed már évek óta tesz lépéseket az "live service" megközelítés felé, az Origins, az Odyssey és a Valhalla is az live service multiplayer játékoknál megszokott taktikát alkalmazza, mint például a rendszeres ingyenes frissítéseket és a fizetős kozmetikai DLC-ket. Az Infinity egy olyan megközelítés felé tett lépésnek tűnik, amely a Fortnite és a GTA Online esetében ismerős, mindkettő hatalmas játékosbázisokat tartott meg a világuk éveken át történő bővítésével és megváltoztatásával.

Játékipari információk szerint szerint a Grand Theft Auto 6 is hasonló platformvezérelt megközelítést alkalmazhat, a pletykák szerint a híres GTA-város: a Vice City egy idővel, fokozatos megváltozott változatát. Ahogy arról korábban is írtunk: ez a játék állítólag 2024-ben vagy 2025-ben esedékes.

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás