promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön az új Nintendo Switch, most akkor szaladjunk a boltba érte és dobjuk ki a régit?!
Borítókép:  Nintendo Switch "OLED-modell"/Nintendo
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az új Nintendo Switch nem 4K-s, szinte mindenki meglepetésére, hanem az újabb, "OLED-modell" Switch csak egy szerény frissítés a régi konzolhoz.

A Nintendo kedden jelentette be az új Switch modellt, amelyről széles körben és alaposan beszámoltak, de egyesek számára mégis meglepetés volt. Ugyanis a Nintendo nagysikerű Switchjének legújabb változata a Nintendo technikai specifikációi szerint nem vezet be 4K felbontású grafikai bővítést - írja a theGeek.

Ehelyett a Nintendo Switch (OLED Model), a Nintendo hivatalos neve a módosított konzol-kézikonzol hibridnek, maximum 1080p-s képet ad ki, ha tévére csatlakoztatjuk - ugyanúgy, mint a 4 éves induló modell. Ez a részlet ellentmond a Bloombergnek a készülékről szóló korai beszámolójával, amely szerint a következő Nintendo Switch modell dokkoláskor "4K ultra-nagy felbontású grafikát" támogat majd.

A Bloomberg márciusban arról számolt be, hogy a Nintendo új Switch-modellje a 4K-s grafikus teljesítményt az Nvidia chipgyártó új technológiájának köszönhetően fogja elérni. A Nintendo állítólag egy továbbfejlesztett Nvidia-chipet és a Deep Learning Super Sampling (DLSS) támogatását tervezte, azt a saját fejlesztésű technológiát, amely a mesterséges intelligenciát használja a grafikus megjelenítés felgyorsítására a képrekonstrukció révén, megőrizve a magas képminőséget, miközben jobb képkockasebességet biztosít.

Ehelyett az új Nintendo Switch OLED modell kevésbé drámai fejlesztéseket tartalmaz majd: valamivel nagyobb OLED képernyőt, egy átdolgozott dokkolót vezetékes LAN-porttal, továbbfejlesztett beépített hangszórókat és egy jobb állványt. A Nintendo a The Verge-nek elmondta, hogy az új rendszer "nem tartalmaz új CPU-t, vagy több RAM-ot, mint a korábbi Nintendo Switch modellek".

Még a rendszer furcsa neve, a "Nintendo Switch (OLED modell)" sem utal arra, hogy a Nintendo Switch tulajdonosok számára jelentős frissítést jelentene. Ez bizony nem az "Új Nintendo Switch Pro XL", az egyszer fix.

Ez teszi a többletköltséget - az OLED modell 349,99 dollárba fog kerülni, 50 dollárral többe, mint a normál Nintendo Switch - igencsak megkérdőjelezhető értékké - magyarán nem biztos, hogy pusztán az OLED kijelző miatt érdemes lecserélni  a négyéves Switch-et, vagy akkor inkább azt választani, az olcsóbb, régebbi verzió helyett. Ráadásul úgy tűnik, hogy az új rendszer nem kezeli a meghibásodásra hajlamos Joy-Con kontrollerek hiányosságait sem, és a belső hardver sem javul a jobb képkockasebesség (frame rate) érdekében az olyan erősen gépigényes játékoknál, mint a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, vagy a The Witcher 3: The Wild Hunt Switch verziója.

A chipszállító Nvidia folyamatos félvezetőhiánya - a mikroprocesszorok megszorítása számos iparágat érint - részben felelős lehet az új Switchről szóló hírek és a valóság közötti eltérésért, amikor a rendszer idén októberben megjelenik. Az Nvidia áprilisban közölte, hogy várakozásai szerint az új chipek iránti kereslet az idei év nagy részében meghaladja a kínálatot. A Nintendo, amelynek szokása, hogy szinte minden évben új játékhardvert ad ki, és talán nem akarja megvárni, hogy az Nvidia felzárkózzon, még mindig felkeltheti a Switch iránti újbóli érdeklődést az őszi szerény frissítéssel.

Persze, még az is lehet, hogy egy nap még láthatjuk a 4K-s frissítést. A Nintendo of America elnöke, Doug Bowser decemberben azt mondta a Polygonnak, hogy a Switch "életciklusának [a] közepénél tart", ami arra utal, hogy még körülbelül négy évnyi Nintendo Switch-felújítás vár ránk. Elvégre a Nintendo egy évtized alatt hat modellt adott ki a népszerű Nintendo 3DS-ből, növelve a képernyő méretét, gombokat adva hozzá és növelve a belső hardver erejét is. Meglátjuk tehát, hogy mit hoz a jövő, de hogy Obi-Wan Kenobit idézzük, kissé elferdítve:

"Ezek nem azok az erősebb Switch-ek, amelyeket keresnek..."

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás