promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szomorú tragédia! Meghalt egy kutyus, akit nagyon sokan a szívükbe zártak!
Borítókép:  Dogmeat a Fallout 4-ben/Bethesda
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elhunyt River, a valódi kutya, aki a Fallout 4-ben szereplő Dogmeatet inspirálta. Joel Burgess, a Capybara Games stúdióigazgatója és a Bethesda korábbi Fallout 3, 4 és 76 fejlesztője a Twitteren emlékezett vissza a Fallout 4-re gyakorolt hatására. 

Dogmeat egy visszatérő NPC (nem játékos karakter) kutya a Fallout-sorozatban, aki a játékos lehetséges társaként kerül szinte minden részben elő - írja a theGeek. Dogmeat az egyik legnépszerűbb társ a sorozatban, és még a Fallout 4 népszerűsítésére készült trailerekben is rendszeresen szerepelt. 

"Elsősorban társat akartunk, másodsorban pedig harci szövetségest."

- írta Burgess a Fallout 4-ben szereplő Dogmeatről.

"River számtalan megbeszélésen vett részt; de nem csak azért, hogy referenciaként bökdössék, rögzítsék és filmezzék - a legnagyobb feladata egyszerűen az volt, hogy a csapattal együtt LEGYEN."

- folytatta Burgess.

"Minél jobban kötődtek hozzá, annál inkább úgy tekintettek Dogmeatre, mint egy karakterre vagy egy barátra."

River kinézetét szinte egy az egyben lemásolták a játékbeli modellre" - árulta el Burgess.

"Nem csak a szépsége miatt (de igen, amiatt is), hanem a mintája, jegyei történetesen nagyon jól passzoltak a játékbeli karakter "arckifejezéshez."

"River egyik legkorábbi hatása a játékbeli eb szoftveres útvonalakeresésére volt."

- mondta Burgess.

"@jean_simonet [a Bethesda korábbi fejlesztője, Jean Simonet] és én hosszú sétákat tettünk vele, és észrevette, hogy előre trappol, de következetesen megáll, hogy visszanézzen és ellenőrizzen engem. Ez a viselkedés bekerült a játékba, és valóban összeköti a kutyát veled."

"A kutya harci mesterséges intelligenciáját is úgy alakítottuk ki, hogy az ellenség helyben tartására összpontosítson."

- mondta Burgess.

"A közvetlen sebzés és a befejező mozdulatok másodlagosak. (Azt is utálja, ha túl messze vagy tőle.) Ez nem csupán a Dogmeat harci stílusát különböztette meg a többi társ NPC-től; ez egy karakterválasztás volt. Ugyanis Dogmeat nem elsősorban az ellenség megölésére összpontosít. Ő *véd téged*, gyakran közvetlenül a veszély útjába veti magát, időt + lehetőséget adva neked, hogy te magad foglalkozz a fenyegetéssel. Ha volt már valaha német juhászkutyád, akkor megérted."

A Fallout 4-ben Dogmeat "alapvető karakterként" van megjelölve, ami azt jelenti, hogy nem lehet megölni. Amellett, hogy részt vesz a küldetésekben, Dogmeat bizonyos tárgyakat is elhozhat a játékosnak, és bizonyos felszereléseket is felvehet. A játékban Dogmeat feltétel nélkül szereti az egyetlen túlélőt, így a játékos cselekedetei nem befolyásolhatják sem negatívan, sem pozitívan.

"Dogmeat egy kötelék. "Megalapoz" téged a világban, mindig melletted áll, elvezet a családodhoz, és előre látja a szükségleteidet. Azt akarja, hogy biztonságban és boldog légy. Más szóval, szeret téged. És ha ez a szeretet az igazi River kutyám öröksége, akkor elégedett vagyok."

- mondta Burgess.

"Nyugodj békében, nagylány."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás