promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Béke poraira! Kivágták az Internet Explorert a Windows 11-ből!
Borítókép:  Internet Explorer/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Windows 11 hivatalosan is aláírta az Internet Explorer halálos ítéletét, mivel a felhasználók számára az új operációs rendszerre való frissítéskor letiltják az ősrégi böngészőt.

A Microsoft a Windows 11 bejelentésének részeként felsorolta azokat a funkciókat és alkalmazásokat is, amelyeket az új operációs rendszerre való frissítéskor eltávolítanak.

A bejelentésben a Microsoft azt állítja, hogy az Internet Explorert a Windows 11-ben letiltják, mivel a Microsoft Edge már tartalmazza az IE Mode funkciót - írja a theGeek.

„Az Internet Explorert letiltjuk. A Microsoft Edge az ajánlott helyettesítője, és tartalmazza az IE Mode funkciót, amely bizonyos esetekben hasznos lehet."

- áll a Microsoft listáján, amely a Windows 11-ben elavult alkalmazásokról szól.

[[cikk1]]

A Microsoft májusban jelentette be, hogy az Internet Explorer 2022. június 15-én éri el a támogatás végét a Windows 10 egyes verzióiban.

„A Microsoft Edge beépített Internet Explorer móddal ("IE mód") rendelkezik, így ezeket a régi Internet Explorer-alapú webhelyeket és alkalmazásokat közvetlenül a Microsoft Edge-ből is elérheti. Mivel a Microsoft Edge képes átvenni ezt a feladatot és még többet is, az Internet Explorer 11 asztali alkalmazás nyugdíjazásra kerül, és 2022. június 15-én megszűnik a támogatása a Windows 10 bizonyos verzióinál."

Azok a Windows-felhasználók, akiknek továbbra is szükségük van az Internet Explorerre a régebbi webes alkalmazásokhoz, használhatják a Microsoft Edge "IE mód" funkcióját, amely egy webhelyet egy régebbi renderelőmotorban nyit meg a megfelelő működéshez.

A felhasználók onnan tudják, hogy "IE módban" vannak, hogy a címsoron egy kis Internet Explorer ikon jelenik meg, ahogy az alábbiakban látható.

Most, hogy a Windows 11 letiltja az Internet Explorert, és a Microsoft Edge tartalmazza az IE módot, nem világos, hogy a Microsoft a Windows 10-ben is felgyorsítja-e a visszavonulást.

Mivel továbbra is támogatni fogják a Windows 10-et a vállalatok számára, valószínűleg az Internet Explorert is támogatni fogják ezen az operációs rendszeren, amíg a Windows 10 el nem éri az életciklus végét.

Mivel azonban a Microsoft a Windows 11-ben eltávolította az IE-t, megmutatta, hogy végzett az archaikus böngészővel, és nem áll szándékában a szükségesnél tovább támogatni azt.

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás