promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csapvíz helyett palackozott vizet iszol? akkor van egy nagyon rossz hírünk a számodra
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy friss kutatás szerint, aki palackozott vizet iszik, annak hússzor annyi mikroműanyag kerül a szervezetébe, mintha sima csapvizet fogyasztana. Most kiderül, miért!

 

Korábban mindenki azt hitte, hogy a palackozott víz egészségesebb, mint a csapvíz, ám egy nemzetközi kutatás erre most alaposan rácáfolt.

Azt állítják, hogy a mikroműanyagok nagy része ugyan távozik a szervezetből, de a bennmaradó nagyjából 10 százalék felszívódhat és gyulladást okozhat az emésztőrendszerben. -írja a Másfélfok hírportál alapján a HVG.

A portál szerint vannak olyan vizespalackok, amelyekben már szabadszemmel is láthatóak a műanyagtermékek, ám a legtöbbet még csak a mikroszkóp alatt láthatjuk meg. 

Kitérnek arra is, hogy ezek a szennyezőanyagok mindenhol egyre növekvő mennyiségben fordulnak elő a levegőtől kezdve vizeinken át a talajig, és az is bizonyos, hogy egyre nagyobb mértékű egészségügyi, valamint környezeti kockázatot jelentenek. 

A legmegdöbbentőbb az, hogy aki műanyag palackozott vizet fogyaszt, az

éves szinten 90 000 darab mikroműanyag részecskét visz be a szervezetébe

Ehhez képest az, aki csapvizet iszik, 4000 műanyag darabkával megússza, ez egészen nagy különbség ahhoz képest, hogy korábban a csapvizre mondták, hogy egészségtelen. 

A lap arra is kitért, hogy bár a mikroműanyagok nagy része ugyan távozik az emberi szervezetből, a bennmaradó mintegy 10 százalék felszívódhat és gyulladást okozhat az emésztőrendszerben.

Így érdemes tehát kétszer meggondolni, hogy megéri-e palackozott vizet inni. Egy biztos, már korántsem az a jobb megoldás. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás