promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezzel a kütyüvel belőled is profi sakkozó válhat!
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szeretnéd te is a legmagasabb szintekre emelni a sakktudásodat? Akkor nincs más dolgod, mint beszerezni a high-tech sakktáblát, amely egyszerre lesz a tanítód és a kíméletlen ellenfeled is. 

Nem titok, hogy amióta a Netflix-en bemutatták a Queen's Gambit, vagyis a Vezércsel című sorozatot, azóta ismét divatba jött a sakk. Igy nem csoda, hogy sokan leporolták a régi sakktáblájukat, vagy regisztráljanak egy online sakkoldalra. A világ legnépszerűbb táblajátékának a karantén is nagyon jót tett. Kutatások szerint az otthonlét még jobban növelte a sakkozni vágyók kedvét. 

Ugyanakkor a sakk is akkor élvezhető igazán, ha tisztában vagyunk a szabályaival, de szerencsére ma már a sakktanulás is könnyedén működik. A legújabb módszer az Adam Roush által tervezett ChessUp elnevezésű sakktábla, amely akár profi sakkozót is faraghat belőled - írja a raketa.hu.

Forrás: chessup.com

A Stockfish AI nevű nyílt forráskódú mesterséges intelligenciával működő tábla érzékeli, ha megérintünk egy bábut, majd több millió stratégia elemzésével különböző színekkel jelöli meg nekünk a lehetőségeinket: pirossal jelzi a rossz lépéseket, kékkel az elfogadhatókat, zölddel pedig a legjobb lépéseket. A tábla ezáltal komplett stratégiák elsajátítására is alkalmas a nyitásoktól egészen a végjátékokig, a segítség mértékét pedig mindenki szabadon állíthatja be magának - írja a lap.

A sakktábla 249 dollárért, vagyis nagyjából 75 ezer forintért rendelhető meg a Kickstarterről, április 22-től viszont már csak 389 dolláros áron juthatunk hozzá. 

[[cikk3]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás