promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már csak 27 évre vagyunk az óceánok halálától
Borítókép:  Seyllou / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha senki sem cselekszik, a vízi élővilággal együtt mi is elpusztulunk.

Három évtizedet sem ad az óceáni élővilágnak Kip Andersen, aki megszállottan rajong a természetes vizekért, és egyre jobban aggódik azok állapota miatt. A koronavírus-járvány árnyékában hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy ezen a téren is régóta rossz irányba halad az emberiség.

„Képzeljünk el egy világot, ahol az óceánokban nincs hal. Ez aztán tényleg a végzetet jelentené az egész bolygó számára, márpedig ez 2048-ra könnyen bekövetkezhet”

– idézi a TMZ.com Kip Andersent, aki a Seaspiracy (nagyjából: Tengeri összeesküvés) című környezetvédelmi dokumentumfilm producereként is ismert. Az alkotást 2021 márciusában mutatták be a Netflixen, és komoly sokkot okozott azzal, hogy kendőzetlenül mutatta be a nagyipari halászat fenntarthatatlan és etikátlan gyakorlatait. Amelyből gyakran kormányok, sőt környezetvédelmi szervezetek is proftálnak.

A producer szerint még lenne kiút, de ha senki sem hajlandó cselekedni, akkor nemcsak a vizek élővilága, de vele együtt mi is kipusztulunk. A Seaspiracy rengeteg dicséretet kapott a téma előhozataláért, viszont sokan kritizálták tudományos pontatlanságai miatt is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás