Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Már nem Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Már nem Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Tech & Tudomány

Már nem Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Tech & Tudomány

Baranyecz János - 2021.02.18. 19:38

Letaszították a trónról Elon Muskot, ugyanis a Tesla részvényeinek árfolyamcsökkenése miatt valaki 17 milliárd dollárral lekörözte őt, és átvette tőle a „világ leggazdagabb embere” címet.

Januárban még a Tesla és a SpaceX mögött álló innovátor, Elon Musk büszkélkedhetett azzal, hogy neki van a legtöbb pénze a világon, de úgy látszik, hogy a csúcson csak úgy repkednek a dollármilliárdok, ugyanis a héten trónfosztás történt. Egy olyan ember küzdötte fel magát az első helyre, aki alapból is nehezen engedte el azt pár hónappal ezelőtt.

Elon Musknak 173 milliárd dollárra csökkent a vagyona, miután a Tesla részvényeinek árfolyama 2,4 százalékot zuhant, így sikeresen meg tudta őt előzni az Amazon hamarosan leköszönő vezérigazgatója, Jeff Bezos, aki 190 milliárd dollárt gyűjtött össze magának, szóval nem kis különbségről van szó – bár lehet, hogy náluk ez csak aprópénz.

Jeff Bezos amúgy elég durva rekordot döntött tavaly augusztusban, ugyanis ő volt az első ember, aki több mint 200 milliárd dolláros vagyont tudott összeszedni, így várható volt, hogy előbb-utóbb ismételten ő lesz a világ leggazdagabbja. De ne aggódjunk, Elon Muskot sem kell félteni, ugyanis rengeteg projektje van, és mindössze egyetlen Twitter-bejegyzéssel képes hatást gyakorolni az árfolyamokra, szóval jó eséllyel hamarosan megint helyet cserélnek az impozáns listán.

Borítókép: Elon Musk / Britta Pedersen / POOL / AFP