promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hüllőszerű kutya ijesztett rá az emberekre egy magyar hegységben, a szeme is pirosan izzott - videó
Borítókép:  CNN.com (illusztráció)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Félelmetes történet.

A Chupacabra egy hüllőszerű lény, legtöbbszőr gyíkhoz hasonlítják, az USÁ-ban viszont hozzácsapták a kutyaformát is, illetve vörösen izzó szemet is a szörnyre applikáltak. A Chupacabra amúgy egy kriptid, egy rejtőzködő állat, amely létezésére egyelőre nincsenek 100 százalékos bizonyítékok, de bármelyik pillanatba előkerülhetnek ilyenek. 

Sokáig kriptid volt például a zsiráf és a kacsacsőrű emlős is, aztán őket felfedezték, jelenleg a leghíresebb kriptid a jeti és az egyszarvú.

Magyarországon a hegyi embernek, a jetinek van egy másik neve is, nálunk Fanyűvőnek hívják, és a leghíresebb észlelése Mátranovákon volt még a nyolcvanas években. De van egyéb magyar kriptid is, például a Hundraco, amely egy hatalmas, dinoszaurusz-szerű madár.

A számtalan magyar szörny közül talán a Chupacabra hazai megjelenése a legérdekesebb, őt a Bükkben látták a turisták, méghozzá 2012-ben többször is. A visszaemlékezések szerint kutyához hasonló lényt láttak a sötétben, amelynek vörösen izzottak a szemei. Pár évvel ezelőtt egy tetemet is felfedezni véltek,

amire akkor könnyelműen rásütötték a Chupacabra kifejezést, később azonban kiderült, hogy egy aranysakál földi maradványait találták meg.

A Chupacabra amúgy hosszú múltra tekint vissza, csupán az észlelései sokasodtak meg a 20. században, Latin-Amerikában már több évszázada szólnak róla mesék, neve annyit tesz, hogy "kecskeszívó", mivel általában úgy beszéltek róla, mint egy vérszívó vadállat, aki a háztartások körül sertepertél, és az otthon tartott állatok vérét szívja.

Az egyik leghíresebb videó Texas-ból származik, és 2008-ban készült.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás