promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több száz óriáspók mászott elő a falból egy gyerekszobában, kitört a pánik az interneten - videó
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan azt gondolták, hogy a videó kamu, de egy tudományokkal foglalkozó oldal kiderítette, hogy simán megeshet.

A felvétel Ausztráliában készült, a videón és a képeken az látható, hogy több száz pók jelenik meg a gyerekszoba egyik sarkába, majd hirtelen a másikban is. A Livescience pedig tudományos szemmel vizsgálta meg a kérdést, hogy megtörténhet-e egy ilyen invázió.

Ausztráliában extrém meleget mértek, és a pókok ilyenkor menedékhelyeket keresnek maguknak azért is, hogy biztonságos helyre tehessék le petéiket. Az utóbbi időszakban rengeteg ausztrál otthonból érkeztek a netre hasonló felvételek. De valószínűleg ez volt a leglátványosabb.

A vadászpók amúgy Ausztrália egyik legnagyobb pókfajtája, egy kifejlett egyed akár a 30 centiméteres testhosszt is elérheti, pár éve épp azon sokkolódott az internet, hogy lencsevégre kaptak egy efféla pókot, ahogy egy egeret vonszol magával. Ausztráliában amúgy nagy becsben tartják őket sok otthonban, mivel a ház körül írtják a rágcsálókat, de az emberre veszélytelenek, bármennyire is brutálisan néznek ki.

Az interneten hamar elterjedt a falból előmászó pókokról szóló felvétel, sokan pánikba is estek annak rendje és módja szerint.

A felvételt készítő nő, Claudia azonban egyáltalán nem pánikolt, sőt, ő egyenesen aranyosnak tartotta a házába vendégeskedő kis lényeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás