promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zacher Gábor eléggé tart a kínai vakcinától - ő nem adatná be
Borítókép:  Ren Chao / XINHUA / Xinhua via AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A többségnek azonban rá kell bólintania, ha azt akarják, hogy az élet minél hamarabb visszakerüljön a rendes kerékvágásba.

A héten robbant a hír, hogy Magyarország nem akar tovább várni, és nyit a kínai vakcina felé is, szóval ötmillió adagot rendelt meg a Sinopharm vállalattól. Mivel kétlépcsős vakcináról van szó, így ez két és fél millió ember beoltását teszi lehetővé.

A Sinopharm azt közölte anno, hogy a BBIBP-CorV 79,3 százalékos hatékonyságot mutat a 3-as fázisos (indikatív) tesztek során. Ezek a számok eléggé ingadoznak azokban az országokban, ahol eddig bevetették.

A kutatók többsége azért nem bízok a kínai vakcinában, mert a nagycsoportos tesztek eredményeit továbbra sem hozták nyilvánosságra. Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának volt vezetője az ATV Civil a pályán című műsorában ugyanezt hozta fel – szúrta ki a 24.hu.

A példa adja magát: Zacher elmondta, hogy a Pfizer vakcina leirata 20 ezer oldal, a kínai oltóanyagé néhány száz, szóval szinte semmit nem tudni róla. A magyar hatóságok azt tudják nekünk reklámozni, amit abból a néhány száz oldalból reklámozni lehet.

A toxikológus természetesen már megkapta az oltást, és semmilyen mellékhatás nem jelentkezett nála a Pfizer-BioNTech vakcinájától, viszont jelenlegi körülmények között a kínait nem adatná be.

A kormány nem köntörfalazott a lépéseivel: fel akarják gyorsítani az oltást bármi áron, hogy a korlátozásokat minél hamarabb fel lehessen oldani.  

A kínai vakcinát nyilvánvalóan senkinek sem lesz kötelező beadatnia, viszont ha csak pont az van, és az illető nem kéri, akkor a sor végére kerül majd. Orbán Viktor miniszterelnök is azt nyilatkozta a múltkor, hogy már szeretné, ha az lenne a legnagyobb problémánk, hogy melyik vakcinát adassuk be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás