promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vidrát és kutyát kereszteztek? Elképesztő kinézetű új kutyafajta született? - videó
Borítókép:  mburleson / Pixabay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagyon furcsa legenda kapott szárnyra. De mi az igazság?

A Labrador Retriever a világ egyik legnépszerűbb kutyája, mivel engedelmes, emberbarát és jó teherbíró is, miközben végtelenül nyugodt. Igazi házikedvenc, aki igényli a szellemi továbbfejlesztést is. Páratlan együttműködési képességéről pedig legendákat lehet hallani, épp úgy mint származásáról, hiszen elképesztő mítosz van a kutyus körül,

egyesek komolyn úgy gondolják, hogy újfunlandi kutyát és vidrát kereszteztek, hogy megszülessen a Labrador Retriever.

A kutyus farkát például előszeretettel nevezik vidrafaroknak, hiszen a vidrák farkára hasonlít az alakja, és ezt nagyon jól ki is használja az állat úszás közben. A farok a vízben egyfajta kormánylapátként funkcionál amúgy. Ráadásul az alszőrzete is vízálló.

És persze imád úszni is!

A Labrador Retriever nagyon megbízható kutya, akár egy tojást is odavisz a gazdájához úgy, hogy közben nem töri el azt. Neve is innen eredeztethető (to retrieve= visszahoz, ment).

A kutyák elődei azonban máshol keresendők, nincs szó semmiféle vidrákról, ez csak mese. Az Újfunlandik és a Landseerek lehetnek a felmenők.

A Labrador Retrieverek nem szeretik a magányt, legszívesebben mindig gazdáikkal lennének, és nekik segítenének, és kiváltképp szeretik a gyerekeket. A szeretethez társul rendkívüli türelmességük is.

Sokszor alkalmazzák őket, mint vakvezető, lavinaáldozat kereső és nyomkereső kutyaként is.

(Forrás: Zooplus, Kutyabarát)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás