promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Microsoft meg akarta venni a Nintendót, de szó szerint kiröhögték őket
Borítókép:  Super Mario / via widescreen.hu
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Különleges dolog derült ki a Microsofttal kapcsolatban, ugyanis állítólag fel akarták vásárolni a Nintendót, de a meetingen az arcukba nevettek Super Mario gazdái.

A Windows és Office termékekről elhíresült Microsoft vállalat fejesei a Sony által gyártott PlayStation hatalmas sikere láttán a fejükbe vették még az 1990-es évek végén, hogy be kéne szállni a konzolpiacra. Úgy gondolták, hogy az lenne számukra a legjobb megoldás, ha nemes egyszerűséggel megvásárolnák a Super Mario-játékokról elhíresült, legendás Nintendót, de nem várt reakciót kaptak.

2000-ben a Microsoft akkori vezetője, Steve Ballmer és a külsős kapcsolatokért felelős Kevin Bachus összehoztak egy találkozót a Nintendóval, ahol vázolták nekik a felvásárlás ötletét, de azok állítólag egy órán keresztül röhögtek a dolgon, annyira nevetségesnek tartották egy ilyen üzlet gondolatát.

A Microsoft utána azzal próbálkozott, hogy vállalja egy konzol hardware-es elkészítését, ha a Nintendo intézi a software-t, de végül ebből se lett semmi. Igazából ez vezetett ahhoz, hogy a Microsoft megcsinálja magának az Xboxot, ami 2001-ben került piacra, és remekül teljesített, a Nintendo pedig azóta nagyjából 85 milliárd dollárt ér, szóval valószínűleg egyik fél sem szomorkodik az üzlet kihagyása miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás