Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ennyi ember lett rosszul a Pfizer-BioNTech koronavírus vakcinájától

Ennyi ember lett rosszul a Pfizer-BioNTech koronavírus vakcinájától

Tech & Tudomány

Ennyi ember lett rosszul a Pfizer-BioNTech koronavírus vakcinájától

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 16:16

Mivel rengeteg embert beoltottak, így már levonható valamilyen következtetés, hogy milyen mellékhatásokkal lehet találkozni.

Most éppen Donald Trump rajongói miatt hangos a média az Egyesült Államokban, akik nem olyan rég elfoglalták a Capitolium épületét. Nagy volt a balhé, aztán Trump kisebb késlekedéssel azért haza tudta küldeni a híveit.

Aki nem erre, az a koronavírus hírekre figyelt, mert közben zakatol az oltás Amerikában. Eddig körülbelül 1,9 millió oltást adtak be december 14. és 23. közötti időszakban a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett vakcinából.

A lényeges információ, hogy csak 21 esetben dokumentáltak súlyos allergiás reakciót, vagyis anafilaxiás sokkot. Az esetekről a Medicalxpress című orvostudományi hírportál számolt be.

Az oltóanyagra rosszul reagáló 21 ember átlagéletkora 40 év volt. Tizenkilenc esetben nőknél jelentkezett heves allergiás reakció. A tünetek – köztük bőrkiütés, nyelvdagadás, nehézlégzés és rekedtség – átlagosan a beoltást követően 13 perccel jelentkeztek. Az allergiás sokkot kapott emberek közül senki nem halt meg.

Elmondható, hogy a Pfizer-BioNTech vakcinája jól muzsikál, mert ez a szám rendkívül elenyésző a beadott oltások mennyisége mellett.

Közben az Európai Bizottság szerdán feltételes forgalombahozatali engedélyt adott az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat által kifejlesztett vakcinának is, amelynek tömeges alkalmazása megkezdődhet az Európai Unióban.

Borítókép: AFP