promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, miért gondolják azt a macskák, hogy a karácsony csakis róluk szól - Napi okosító
Borítókép:  Thalia Ruiz / Unsplash.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Így lesz a karácsonyból egy cicaugrással macskarácsony, avagy mancskarácsony.

Nekünk embereknek a karácsony a szeretet ünnepe. A családi összejövetelek, a finomabbnál finomabb sütemények, az ajándékok és a ragyogó fényárban úszó otthonok, mind-mind arra hivatottak, hogy ünnepi érzéseket keltsenek bennünk.

Akkor mégis miért gondolhatja egy macska, hogy a karácsony valahol mégis csak róla szól?

A szőrös házi tigrisek minden egyes lépését nagyobb odafigyeléssel kíséri ilyenkor a gazdi. Egy-egy földre pottyanó karácsonyfadísz, ami feltételezhetőleg a gravitáció áldozata lett, és persze nem a macskáé, még nem is jelent akkora problémát, de ha az egész fa eldől, az már könnyen lehet, hogy az egekbe pumpálja a kétlábúak vérnyomását. 

1. Beindul a macskafantázia

Bevett szokás a karácsonyi finomságokat, teasüteményeket, mézes kalácsokat ünnepi dobozkákban tárolni. Nem csoda, hogy ezek láttán a macskának már is beindul a fantáziája, és ő is szeretne magának egy szép dobozkát, amiben kinyújtóztathatja fáradt végtagjait. Érdemes gondolni már jó előre kedvencünkre ezen a téren is, nehogy kipécézze magának féltve őrzött süteményeink menedékeként szolgáló tárolónkat.

2. Csomagolópapír-fixáció

Az ajándékok becsomagolása nem csak az emberek szívét tölti meg örömmel. Egy cica szíve is hevesebben dobog a sok színes csomagolópapír láttán. Ne fosszuk meg kedvencünket egy kis mókától. Persze ügyeljünk épségére, és a csak számára veszélyt nem jelentő darabkákkal hagyjuk játszadozni.

Feltételezhetőleg úgyis hamar elfárad, és elfoglalja méltó helyét a királyi trónján, egy dobozban. 

3. Doboz? Az csak a macskáé

Az ajándék táskákról sem feledkezhetünk meg. Legyen az bármilyen típusú csomagolóeszköz, a macskák úgyis azt gondolják, hogy nekik készült. Jó esetben szőrös őkelme csak ki-be ugrál a táskából, rosszabb esetben viszont a karmai áldozatává válik. Lehet, hogy érdemes eggyel többet beszerezni, csakhogy a macska is kiélje a vágyait?

Amennyiben a cica is részesül ajándékban, ne lepődjön meg rajta senki, hogy a csomagolás szétzilálása jobban fogja érdekelni, mint maga a meglepetés játék.

4. Az otthon melege

Ha a macskák beleszólhatnának ki kapjon Nobel-díjat és miért, akkor a macskaberkekben a téli szezon megmentőjeként ismert fűtőberendezések megalkotóinak adnák szinte az összeset. Mert ugye melyik macska ne szeretne elnyúlni a meleg radiátoron vagy elterülni a kandalló előtt? Azt hiszik, ez mind csak miattuk van.

5. A legnagyobb kísértés: a karácsonyfa

Ami az embereknek csodás karácsonyfa, az lehet, hogy egy macskának hatalmas kaparófa, persze, mint minden más, ez is csak nézőpont kérdése. A cicatársadalom egy-egy tagja a fa láttán valósággal megbolondul, és vadcicaként kezd el működni, gondolkodás nélkül megmászva féltve őrzött fenyőnket, hogy aztán a földre zuttyanjon szerencsétlenebb esetben.

Más cirmosok megelégszenek a színes gömbök pofozgatásával vagy a villódzó fények üldözésével. Egy biztos: a macska nem gondol a következményekre, mert azért a gazdi felel. Érdemes nem a macskavéletlenre bízni karácsonyfánk sorsát, mert akkor négy manccsal érkezik a horror.

(via Cattime)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás