Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Több bevételt hozott egy év alatt a Call of Duty, mint a Bosszúállók: Végjáték

Több bevételt hozott egy év alatt a Call of Duty, mint a Bosszúállók: Végjáték

Tech & Tudomány

Több bevételt hozott egy év alatt a Call of Duty, mint a Bosszúállók: Végjáték

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 11:09

Az Activision igazából csak a Call of Duty sorozatra koncentrál igazán, de nem is nagyon kell másra.

Elkönyvelhetjük, hogy a Call of Duty (CoD) innentől nem az egyik legnépszerűbb, hanem A legnépszerűbb háborús játékszéria a piacon. Volt is hype körülötted mostanában, mivel novemberben megjelent a Call of Duty: Black Ops – Cold War, amiben belecsöppenhettünk a hidegháborúba.

Az Activision felújítgatta a Tony Hawk szériát, lehúzott még egy bőrt a Crash Bandicootról a negyedik résszel, de többnyire a Call of Dutyval voltak elfoglalva.

A kiadó valami eszméletlen évet produkált: az eladásoknak az is jót tett, hogy a karantén miatt nincs hova menni, így nagyon rá lehet állni a játékokra. Meg is látszik, mert az Activision szoftvereladásai 40 százalékkal, míg a cég bevétele 80 százalékkal nőtt.

Aztán most tessék megkapaszkodni valamibe, mert a CoD egyetlen év alatt 3 milliárd dollárt termelt a kiadónak. Összehasonlításként, a világ legtöbb bevételt hozó filmje, a Bosszúállók: Végjáték is 2 milliárd 797 millió dollárnál állt meg.

Byron Beede, a széria menedzsere elmondta, hogy valóban kihozták ebből az évből a maximumot, mert a Warzone és a Black Ops Cold War mellett a Modern Warfare is állandóan kapta az új tartalmakat. Beede megígérte, hogy nem akarnak változtatni a jól bevált recepten, és így robognak tovább.

Borítókép: Activision