Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Példamutató támogatást nyújt a SKOOL-nak az Asura Technologies

Példamutató támogatást nyújt a SKOOL-nak az Asura Technologies

Tech & Tudomány

Példamutató támogatást nyújt a SKOOL-nak az Asura Technologies

Tech & Tudomány

Helmeczi Benjamin 15:20

Tudásmegosztással és anyagi támogatással járó partnerség vette kezdetét a mesterséges intelligenciára épülő, elsősorban videoanalitikai fejlesztéseiről ismert Asura Technologies, és az informatikai esélyegyenlőségért harcoló fiatal lányok informatikai képzését zászlajára tűző SKOOL között.

Az együttműködés első lépcsőjeként az Asura Technologies beszáll a SKOOL mentorprogramjába, hogy mesterséges intelligenciával és programozással kapcsolatos szaktudását, tapasztalatait megosztva segítse a tanulók fejlesztését, illetve 750 ezer forintos anyagi hozzájárulással támogassa az alapítvány ingyenes, egyelőre online workshopokon történő kiscsoportos képzését.

„2020 mindenki számára különösen nehéz, ezért úgy döntöttünk, példát mutatunk a hazai kisvállalkozások számára, és pénzügyi-, illetve tudásalapú támogatással is segítjük a SKOOL céljainak elérését. Amellett, hogy számunkra mindig is fontos volt a következő generációk támogatása, lányos apaként a SKOOL célkitűzései még közelebb állnak hozzám”

- mondta az együttműködésről Kiss-György Máté, az Asura Technologies ügyvezető igazgatója.

A SKOOL 2014 óta segíti a fiatal lányok, és a hátrányos helyzetű csoportok bekapcsolódását a számítógépes kódolás világába. Az indulás óta több mint 4000 gyermek ismerkedett meg rajtuk keresztül a digitális alkotás örömeivel.

„Olyan csoportokat érünk el, akik ma még alulreprezentáltak az IT iparágban. Indulásunk óta kiemelt figyelmet fordítunk a lányok elérésére és inspirálására, hiszen Magyarországon ma a technológiai szakemberek mindössze 10-15%-a nő, így a társadalmunk felét jelentő nők alig vannak jelen a jelenünket és a jövőnket alakító szakmákban. Az Asura Technologies nagylelkű támogatásának köszönhetően jövő tavasszal egy tizenöt lánynak szóló, ingyenes programozó workshopot szervezünk majd online, vagy – vírustól függően – a cég központjában, az ott dolgozó szakembereket is bevonva a mentorálási folyamatba”

- mondta Guzsaly Péter, az alapítvány partnerkapcsolati vezetője.

Az idei évben ez a második alkalom, hogy az Asura Technologies társadalmi felelősségvállalási programot indít. Tavasszal, a járvány első hullámakor a magyar cég elkészítette a Házi Karantén Rendszert, felajánlva az elkészült alkalmazást Magyarország Kormánya számára, a koronavírus terjedésének megfékezésére.

„Folyamatosan tanulunk, fejlődünk. Csak így válhatunk a legjobbá abban, amit csinálunk. Fontos alapelvünk, hogy minden lehetőséget megragadjunk a segítségre. Régóta követem a SKOOL munkásságát és eredményeit, és bár az idei év példátlanul sok akadályt gördített az utunkba, úgy döntöttünk, segítünk nekik abban, hogy továbbra is azt csinálhassák, amiben ők a legjobbak: kiemelkedő minőségű workshopokon keresztül ébresztik rá a fiatalokat, hogy a digitális világ érdekes, izgalmas, és mindenki számára megtanulható. Az idei évben elmaradnak a karácsonyi céges vacsorák, ha az erre szánt összeget mindenki jótékony célra fordítaná – ahogy mi is tesszük –, sok nonprofit szervezet munkáját könnyítenénk meg”

- mesélt az együttműködés hátteréről Kiss-György Máté.

Az Asura Technologies-ról

A 2017-ben alapított, budapesti székhelyű Asura Technologies Zrt. mesterséges intelligencián alapuló videóanalitikai rendszereket és rendszámfelismerő szoftvert fejleszt járműazonosítási és biztonságtechnikai alkalmazásokhoz. Szoftvermegoldásaik közös jellemzője, hogy integrálhatóak bármilyen parkolási, közlekedési vagy biztonsági rendszerbe.

A vállalat Európában, Amerikában és Ázsiában van jelen. 2019 októberében 700 millió forint befektetéssel csatlakozott a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt EXIM Exportösztönző Magántőkealap az Asura Technologies tulajdonosaihoz, ezzel ösztönözve a további innovációt és a nemzetközi piaci jelenlétet.

2020-ban megnyerte a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. által alapított „Klímatudatos Startup” díjat. A koronavírus-járvány kitörésekor az Asura Technologies fejlesztette ki a hivatalos Házi Karantén Rendszer okostelefonos alkalmazást.

Borítókép: Skool