promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Száz kilométert tett meg egy kutya, hogy megtalálja gazdáit
Borítókép:  BERND THISSEN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem mindennapi történet kering a neten egy hűséges kutyusról. Az eset kínában történt, ahol egy golden retriever, közel száz kilométert küzdött le, hogy megtalálja gazdáit. 

A sztori úgy kezdődik, hogy a család néhány hónapra, megőrzésre adta oda közeli barátjuknak a kutyát, amíg felújítják a házukat. A Ping An nevű golden retriever viszont úgy látszik, hogy nem bírt gazdái nélkül lenni, úgyhogy az egyik nap kiszökött és útra kelt, hogy hazatérjen.

Az út 14 napig tartott a kutyus számára és a gazdák beszámolója szerint lesoványodva, sebes lábakkal érkezett meg otthonába.

Az még hozzá tartozik a történethez, hogy a családi házat nem találta meg Ping An, így végül mikor Qidong városába ért, néhány munkás vette észre, ahogy az út szélén fekszik, elég rossz állapotban. A dolgozók feltettek róla egy képet egy kínai közösségi oldalra, hátha megtalálják a gazdit. 

Pár napon belül jelentkeztek is Pingért, aki azóta szerencsére újra remek formában van. A hűséges négylábú története azóta bejárta a világot, sokan a kínai Lassie-ként emlegetik a golden retrievert. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás