promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit kell tennünk, ha koronavírus fertőzött van a környezetünkben?
Borítókép:  Prakash SINGH / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dr. Váradi Katalin elsőként arra hívta fel a figyelmet, hogy rengetegen rosszul hordják a maszkot.

A tüdőgyógyász az RTL Klub Reggeli című műsorának volt a vendége, ahol az volt az egyik fő téma, hogy mit kell tennünk, ha koronavírus fertőzött van a családunkban, vagy a környezetünkben. Egyre többen találkozhatnak ezzel, mivel a keddi napon 341-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon. Ezzel az aktív fertőzöttek száma 4706-ra nőtt.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében mindenkitől azt kérik, továbbra is kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet, a maszkot viseljék az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Ugyebár szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. A külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

Dr. Váradi Katalin is elmondta, hogy otthon is folyamatosan fertőtleníteni kell mindent, főleg akkor, ha koronavírusos van a családban, és hozzátette, hogy az alapos kézmosás sokkal hatékonyabb, mint a kézfertőtlenítők.

A tüdőgyógyász megosztotta az alapdolgokat, hogy ha fertőzött van a környezetünkben, akkor külön légtérbe kell tartózkodni, és ha nem tehetjük meg, hogy a családtagunk, vagy lakótársunk elszeparálja magát például a felsőemeleten, akkor szigorúan tartani kell a távolságot. Gyakran kell szellőztetni, fertőtleníteni mindent, de még apró trükköket sem árt betartani, mint például hogy a fertőzött személy ugyanazt az evőeszközt használja.

Fokozottan figyelnünk kell, mivel nagyjából egy hónap, és megérkezik az influenzajárvány is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás