promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
3D-s nyomtatóval építettek fel egy kétemeletes házat
Borítókép:  Cobod
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A COBOD BOD2, a világ egyik legnagyobb 3D-s nyomtatója nagyon jól teljesített.

A belgiumi Kamp C építőipari vállalat már egy kétszintes házat is létre tud hozni egyetlen nyomtatással. Európa legnagyobb 3D-s nyomtatójával nagyjából 90 négyzetméter összterületű, kétszintes házat építettek fel, amiről videó is készült.

A 10x10 méteres nyomtató egy cementszerű képződmény fújásával hozta létre az épületet. Persze akad itt is egy kis csalás, mert van olyan dolog, amit a 3D-s nyomtató nem tud megcsinálni, szóval a tetőszerkezetet, és az ablakokat munkások építették be. Ettől még a művelet lenyűgöző, ahol tényleg nincsen szükség kőművesre, se más munkásokra.

„A nyomatási technológia miatt nem használtunk zsaluzatot, ez pedig hatvan százalék megtakarítást jelent az anyag, az idő és a költségvetés szempontjából is”

– magyarázta Marijke Aerts projektvezető.

A ház három hét alatt készült el, de a cég úgy látja, hogy ezt a későbbiekben két napra is le lehet csökkenteni. Az épületben van két szoba, egy konyha, valamint egy előszoba is.

A projektvezető is elmondta, hogy a ház még nem ténylegesen élhető, szóval tekintsünk úgy az egészre, mint egy teszt, ami forradalmasíthatja az építőipart. A házat konferenciákra, kiállításokra és más szakmai eseményekre fogják használni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás