promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyeztetett faj egyede érkezett a debreceni állatkertbe
Borítókép:  MTI/Czeglédi Zsolt
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján szereplő észak-kínai leopárd érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.

Az észak-kínai leopárd is azon állatfajok közé tartozik, amely az illegális kereskedelem és az orvvadászat miatt a kipusztulás szélén áll. Ezek után nem meglepő, hogy a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján szerepel. Természtesen élőhelyén ötszáz alatt van egyedszáma, az európai állomány pedig harminckilenc egyedből áll.

Magyarországon, egyedüliként a magyar állatkertek közül, a Debreceni Állat- és Növénykert segíti a faj fennmaradását. Most egy hím egyed érkezett egy dániai szafariparkból Debrecenbe, az Európai fajmegőrzési tenyészprogram keretében.

A Debreceni Állat- és Növénykert legutóbb 2016-ben érkezett észak-kínai leopárd, akkor a már Magyarországon élő hímhez (Szépfiú) Berlinből érkezett fiatal nőstény (Májuska). Mint akkor az intézmény közleményében írta,

egymásra találásukkal az ország egyedüli tenyészpárjaként reményeink szerint tovább segíthetjük a leopárdok fennmaradásának jövőjét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás