promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Évtizedek óta létezik az a szer, ami három nap alatt képes legyőzni a koronavírust?
Borítókép:  Illusztráció / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ausztrál kutatók szerint évtizedek óta elérhető egy olyan hatóanyag, ami a tesztek során mindössze pár nap alatt legyőzte a koronavírust.

A Kínában található Vuhanból indult koronavírus-járvány már szinte az egész világon hatalmas problémát jelent, és sajnos Magyarország sem kivétel. Rohamosan terjed a betegség, így szinte mindenhol próbálnak kitalálni valami megoldást erre a szörnyű helyzetre, de az eddigi hivatalos jelentések szerint még semmi biztosat nem találtak.

Számtalan ország kutatói állították már, hogy közel állnak az ellenszer megtalálásához, és a Blikk információi szerint most ausztrál tudósok jöttek rá arra, hogy egy évtizedekkel ezelőtt felfedezett gyógyszer lehet a tökéletes fegyver a járvány megfékezéséhez. Olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy ezt az anyagot már évtizedekkel ezelőtt felfedezték, nem pedig csak öt éve – a tévedésért elnézést kérünk.

Az Ivermectin nevű rühösség és egyéb paraziták ellen az állatgyógyászatban alkalmazott hatóanyag a laboratóriumi tesztek során mindössze három nap alatt teljesen kiirtotta a koronavírust.

A tudósok szerint az a szer lényege, hogy megállítja a kórokozó szaporodását, és most abban reménykednek, hogy elkezdődhetnek az embereken végzett kísérletek. Nem akarnak hamis reményeket kelteni, de nagyon bíznak abban, hogy ezek sikeresek lesznek majd.

A gyógyszer felfedezéséért 2015-ben William C. Campbell és Omura Szatosi orvosi Nobel-díjat kaptak, szóval nem kis dologról van szó, így bízhatunk abban, hogy a sok lehetőség közül legalább ennek sikerül legyőznie a világot rettegésben tartó koronavírust.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás