promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Milyen lenne, ha óriási macskák élnének a földön?
Borítókép:  Pixabay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy művész elképzelte, és meg is mutatja nekünk. Vége a találgatásoknak.

A New Yorkban élő alkotó a nagybetűs szörnyeteget kissé a polc végébe tolva csavart egyet Godzillán, és elképzelte, hogy mi lenne, ha ezt a grandiózus, pikkelyes entitást fognánk, és nemes egyszerűséggel lecserélnénk egy szintén öntörvényű macskára?

Az ötlet lehet, hogy abszurd, de annál bájosabb. És valószínű hogy egy kótyagos éjszaka is kellett a kigondolásához. De talán megérte.

Vajon mihez kezdene egy nyávogó szőrpamacs, ha Godzilla méreteivel vetekedne?

Nagy valószínűséggel fogná magát és egy teljesen, számunkra totál kényelmetlen helyen egyszerűen kényelembe helyezné magát. Mondjuk egy sor haladni próbáló taxin...

Kép: Pixabay.com

Ha úgy tartaná kedve, egy hozzá méretezett játéknak nézné az Amerikai Egyesült Államok Szabadság-szobrát.

Kép: Pixabay.com

És még miket csinálna?

Nagyon bizarr! Viszont, ha megnézzük Godzilla első fellépését a filmvásznon, már kevésbé tűnhet annak. Godzilla amúgy az emberek félelméből lett összetákolva, és igen komplex szimbolikát hordoz magában. Legelső körben az amerikai tesztrobbantásoktól való félelmet jelképezte. Konkrétan a Castle Bravo fedőnévvel ellátott hidrogénbomba kipróbálását és annak hatásait, mely túlszárnyalta Hirosima és Nagasaki káros utózöngéit is. Természetesen utóbbi események is hozzájárultak Godzilla mitikus képéhez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás