promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tízmillió dollárra perli a robot Schwarzeneggert az igazi
Borítókép:  Tolga Akmen / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Arnold Schwarzenegger berágott a robot hasonmására.

Még tavaly dobta piacra a Promobot nevezetű orosz cég a Robo C nevezetű androidot. Ennek az a lényege, hogy mindenki megrendelheti a saját maga robotmását, vagy ha akarjuk, akkor egy sztárt is lemintáznak. Leonardo DiCaprio például simán ott ülhet a nappalinkban, és társaloghatunk vele. Persze korlátozottan, amire a robot képes. Arra például nem fog válaszolni, hogy milyen volt az Oscar-gála privát partyja. A szoftvere amúgy százezer beszédmodult tartalmaz.

A Robo C főleg szórakoztatásra van kitalálva, de Arnold Schwarzenegger annyira nem szórakozik rajta, mivel az ő arcával is reklámozzák az androidot. Amúgy elég ijesztően néz ki, mint valami elfuserált T-800-as.

Schwarzenegger ügyvédje már írt a cégnek, hogy ne használják a sztár képmására tervezett robotot, de a Promobotot ez hidegen hagyta. Fura, mert a legtöbb sztár ezt letojja, de a Terminátor inkább belemegy a játékba, és tízmillió dollárra beperli a céget.

A lényeg persze az, hogy az Arnold androidot ne használják promóciós célokra, és Schwarzenegger a profitból is követel, mivel eddig ingyen reklámozott. Ezek a feltételek inkább teljesülhetnek, de a tízmilliós kártérítésre már nem hiszem, hogy rábólint a bíróság.

A sztár amúgy ismeri is a Schwarzenegger Robo C-t, mivel visszautasította a vele való pózolást, amikor Szentpéterváron járt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás