promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tudományos kísérlet: lehet-e vezetni lefagyott szélvédővel? – képek
Borítókép:  police.hu
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hála égnek egy 27 éves budapesti nő kipróbálta, így a tudománynak erre már nem kell energiát pazarolnia.

Kicsit becsapós a kérdés, mert tudományos szempontból bizony lehet vezetni lefagyott szélvédővel. Be lehet indítani a kocsit, tudunk vele haladni, de még a kormányt is tudjuk mozgatni, mivel az nincs befagyva. Ha helyesen akarjuk feltenni a kérdést, akkor úgy nézne ki:

„Lehet-e biztonságosan vezetni lefagyott szélvédővel?”

Gondolom már rengeteg autógyár akarta ezt tesztelni, de hát kevés az idő, sokkal fontosabb dolgokkal vannak elfoglalva szegények. Pedig ez egy lényeges dolog! Ők azt hihetik, ez az embereknek egyértelmű, de fogjuk látni, hogy nem.

Egy 27 éves nő Gárdonyban maga folytatta le a kísérletet, és megindult a lefagyott szélvédővel. Gondolom próbálta elővenni az X-Men-es, vagy akár Superman-es szuperképességét, és átlátni a fagyott ablakon, de a tudomány is kimondja, hogy ilyen a valóságban még nem létezik.

Nem is jött össze a haladás, mivel a kísérlet résztvevője ráhajtott az egyik járdaszigetre, és kidöntött két jelzőtáblát, miközben sajnos ő is megsérült.

Az autó így nézett ki a kísérlet után:

Összegzés: ne induljunk el semmiképpen lefagyott szélvédővel, főleg úgy, ha egyáltalán nem látunk ki rajta, mert ez fokozottan balesetveszélyes.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás