promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bemutatták a Tesla Cybertruck törhetetlen üvegét, nem kellett volna – videó
Borítókép:  Frederic J. BROWN / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A baj csak annyi, hogy a Cybertruck üvegét a közönség előtt törték be. Kétszer.

Nemrég mutatták be a Tesla Cybertruck nevezetű monstrumot, amivel egyértelműen az amerikai piacot célozzák meg, mert ők imádják, ha jár egy plató is a kocsihoz. A Tesla az egészhez kocka-dizájnt adott, ami szerintem kicsit otromba lehet a többség szemének. Nekem azért nem, mert sci-fi rajongó vagyok, és simán minden egyes útnál a Marson érezném magam vele, vagy azt képzelném, hogy az Alien második részében menekülgetek. Wrum, wrum!

Amit dióhájban tudni kell róla, hogy 39 ezer 900 dollárba kerül a legolcsóbb változata, átszámítva ez súrolja a 13 millió forintot, de hát ez még az alapfelszereltség. Ezzel 400 kilométert tudunk megtenni egy feltöltéssel, és 3,4 tonnát tudunk vele gond nélkül cipelni. Ahogy nő az ár, úgy egyértelműen nő a hátótáv és a teherbírás is.

Nem akarom teljesen körbejárni mit tud, mivel nem hiszem, hogy ez lesz életetek autója. Bár, a magyar piacon is biztos sokan hasznát tudnák venni, de ahhoz kicsit borsos az ára.

A lényeg azonban most az, hogy Elon Musk és csapata kicsit beégette magát a bemutatón, ahol be akarták mutatni a Cybertruck törhetetlen üvegét, ami a 9 milliméteres lőszereknek is gond nélkül ellenáll. Ez a felbőszült bandák ellen jó védelmet nyújt, de ha már sci-fi jármű, az Alienek (Xenomorphok) ellen biztosan nem. Sajnos mint kiderült, a bandák ellen is retteghetünk, mialatt szállítjuk a cementet, mivel egy súlyosabb fémgolyó is kárt tesz az üvegben.

A Tesla dizájnigazgatója, Franz von Holzhausen úgy akarta bemutatni a törhetetlen üveget, hogy nekivágott egy fémgolyót. Musk utána poénkodott, hogy biztosan túl erősen dobta, és megkérte, vágja neki még egyszer. Csak hát a következő üveg is betört. Ezen még dolgozni kell kicsit.

Pedig az az anyag, amit az elején mutattak, valóban kibírta a fémgolyót. Itt szerintem már az is elég lehet, ha csak valamilyen szinten rosszul rögzítették, de ezt már a nálam okosabb mérnökök kitalálják.

A Cybertruck amúgy masszív kocsi lesz, amiben még egy jégesőben is úgy kocsikázhatunk majd, mintha a nyári szellő lengedezne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás