promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöntötte rekordját az Igazi Vasember – videó
Borítókép:  Glenn CHAPMAN / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ugyebár tudjuk, hogy ha Robert Downey Jr. a filmbéli Tony Stark, akkor Richard Browning az igazi.

Browning azzal vált híressé, hogy gyakorlatilag épített magának egy Vasember ruhát. A sugárhajtású öltözet rendkívüli népszerűséget hozott neki az egész világon, amivel 51 km/h-s sebességgel is képes volt száguldozni.

A feltaláló el is kezdte árusítani az öltözetet, hogy valamit profitálni is tudjon a dologból. A gázturbinákkal működő ruháért 120 millió forintot kér, és azt is csak akkor kaphatjuk meg, ha van pilótaengedélyünk. Bizony, anélkül nem lehetsz Vasember, és nem tudsz Starkolni a hátsó kertben.  

Browning persze folyamatosan fejleszti a ruhát, és a kezdeti 51 km/h-s sebességre, amivel amúgy Guinnes rekordot ért el, most igazán sikerült rálicitálnia. Volt is ideje fejlesztgetni, mivel ez a rekordot még 2017 novemberében állította fel.

Az Igazi Vasember most Brighton partjainál röpködött. Browning 85,06 mérföld/órával száguldott a levegőben, ami 136,89 km/h-s sebességnek felel meg, ezzel pedig megvan a friss világrekord.

A 27 kilogrammos ruhával három tesztrepülést csinált, mielőtt a nyilvánosság elé állt volna, de egyikkel sem volt probléma. Az öltözetet is már olyan simán kezeli, mintha tényleg Vasember lenne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás