promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bemutatták az új Land Rover Defendert – videó
Borítókép:  Land Rover.
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dizájnkocka lett az őskövület modellből, de megérte várni.

A Frankfurti Autószalonon mutatták be a pár éve megszüntetett, több évtizeden keresztül gyártásban lévő terepjáró utódját. A régit Afrikától Amerikáig át mindenhol rengeteg felfedező és kalandor nagy elégedettséggel használta, jó terepjáróképessége és egyszerű felépítése miatt vált népszerűvé. Sajnos a létravázas felépítés és a korszerűtlen motorok miatt be kellett szüntetni gyártását. Ezeket tehát kidobták és egy teljesen új önhordó karosszériát építették.

A Defender háromféle motorral lesz elérhető: egy kétliteres dízel és egy szintén kétliteres turbós benzines, valamint egy sorhatos verzió is készül. Későbbre ígérnek egy plug-in hibrid változatot is. Kétféle karosszériaváltozat közül választhatunk majd, egy rövidebb és egy hosszabb változatot takar a 90 és a 110-es megnevezés, tengelytávban csak 3 centi a különbség, de hosszban 44 centiméret (4,76, illetve 4,32 méter). Nevéhez hűen állandó négykerékhajtással rendelkezik, a beltérben is visszaköszön pár korábban már látott stílusjegy.

[[galeria]]

Jövőre már kapható lesz, és a képek alapján kívánatos lesz azoknak, akik szeretnek terepre is menni az autójukkal. A dobozoforma maszkulin domborításokkal és könnyen felismerhető LED lámpákkal érkezik, illetve pár különleges opcionális kiegészítővel. 

A modern kornak megfelelően személyre szabható felszereltségek közül találhatja majd meg mindenki a neki tetsző Defender-változatot. Az egyik ilyen az eltolható sátortető, a másik pedig az első ülések közé tett kényszerülés, ami lehajtva pohártartó, azonban szükség esetén plusz egy főt is szállíthatunk itt. Kérhetünk a gyárban felhelyezett matt fóliát, a karcolások és apróbb felverődések kivédésére, de akár szintszabályozós légrugózás is elérhető lesz. Nem meglepő módon minden lámpa teljesen LED-es, de opció a csőrlő, oldaldobozok és különböző tetőcsomagtartók. A kerekek 18 és 22 col között tizenkét verzióban elérhetőek.

Terepjáróképessége az ígéret szerint továbbra is mindig brutális marad, 90 centis gázlómélységével akár komolyabb vízmosásokon való átkelésnél sem lesz gond.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás