promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyet még nem láttak: ortopédiai lemez volt egy krokodil gyomrában
Borítókép:  abc.net.au
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy ausztráliai krokodilfarmon elhullott egy állat, aminek a gyomrában ortopédiai lemezt és csavarokat találtak. Még nem száz százalék, de bizonyosnak tűnik, hogy egy emberből származhattak az épen maradt tárgyak.

[[adv]]

Az ausztráliai Rockhampton közelében található a Koorana nevű krokodilfarm, ahol több ezer hüllőt tartanak. Egyikük, MJ még tavaly összerúgta a port egyik fajtársával, Big Joe-val (tényleg így hívják az illetőt), ezután alaposan leromlott az állapota, s nemrégiben elpusztult. (Fotók: abc.net.au)

Ilyen esetben az állatot megmérik, majd felboncolják. Most is ez történt, s nem mindennapi tárgyra bukkantak a beleiben.

A 4,7 méter hosszú állat már a termetével is meghökkentette a farm tulaját, hát, még azzal, amit odabent találtak.

„Sokszor találunk köveket, műanyagokat, törött üvegeket az állatok gyomrában, ilyet azonban még nem láttunk. Egy rendkívül régi ortopéd alkatrész volt MJ gyomrában és hat darab rozsdamentes acélcsavar. Egy csontban lehetett benne, amit a krokodil felfalt. A tesrészt a gyomorsav feloldhatta, a csavarok és a lemez viszont épen maradt”

– magyarázta az ausztrál ABC-nek a farm tulaja.



A férfi egy angol ismerősétől kért segítséget, vajon emberi vagy állati csontba lehetett becsavarozva az ortopédiai lemez. Még a helyi rendőrségnek is szólt a dologról, hátha ki akarnak küldeni egy szakértőt, hogy megvizsgálja, honnan származhat a tárgy.

MJ hat évvel ezelőtt került a farmra egy másik farmról, ám előtte a vadonban élt. A tulaj még vár az angliai eredményre, ám igen valószínűnek tűnik, hogy az állat évekkel ezelőtt felfalt egy embert, akinek korábban ortopédiai műtétje volt, s onnan származnak a csavarok és a lemez is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás