promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
286 km/h: bődületes, hogy mire képes az új Porsche Cayenne Coupé
Borítókép:  newatlas.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Porsche Cayenne Turbo Coupé kinézete lenyűgöző, hát még az ereje. Egy belső videón most mi is letesztelhetjük, hogy milyen teljesítményre képes.

[[adv]]

A Porsche idén mutatta be a Cayenne továbbfejlesztett modeljét, a Cayenne Turbo Coupét. A kocsi két centivel alacsonyabb és szélesebb, mint elődje, panoráma üvegtetőt kapott, mélyebben lévő hátsó üléseket és csökkentett csomagtartó-kapacitást.

Ami viszont az erejét illeti... 4 ezer köbcentis, biturbó V8-as motor hajtja. 550 lóerős és négy másodperc alatt gyorsul százra. Végsebessége papíron 286 km/h.

Mutatunk inkább egy videót arról, hogy mire képes valójában a Coupé.

„A mutató kileng, a világ összes útja a mienk”

– énekli Gépkocsi című számában a Belga nevű együttes. És igen, tényleg kileng. A videón egy belső kamerát helyztek el a Cayenne-ben, mely a sebességjelzőt és a fordulatszám-jelzőt mutatja.

Az autó nagyjából 195 km/h-nál éri el a piros „övezetet” fordulatszámban, majd szép lassan gyorsul tovább, immár alacsonyabb fordulattal. Lassan eléri a 286 km/h-t, de itt még nincs vége. 297 km/h-ig tart a száguldás, a sofőr ott már valószínűleg padlógázzal ment, így lelassít. A műszerfalon ugyan 297-et lehet látni, ám a GPS-es mérés szerint ez pontosan 286 km/órának felel meg, a gyár nem téved.

Ezt azért nem mindenhol lehet, és érdemes letesztelni. A videót egy német autópályán csinálták, ahol nincs sebességkorlátozás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás