promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Forradalmi újítást hozhat az Oppo képernyőbe épített kamerája
Borítókép:  Engadget
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az újításokban gyakran élenjáró Oppo ezúttal is egy egyedi fejlesztésen dolgozik, ami nem más, mint a kijelző alá rejtett szelfikamera, melynek működését a napokban demonstrálta a Twitteren a nagyközönség előtt.

A telefongyártók egyik fő célkitűzése az utóbbi években, hogy miként növeljék maximálisra az érintőkijelzők felületét. Elsőként a telefon káváját csökkentették le szinte a nullára, majd a notch (a képernyőn lévő felső bevágás) méretét kezdték egyre kisebb méretűre szabni, mindaddig, amíg már csak a kamera lencséje kapott benne helyet.

Most a kínai Oppo (és egyes hírek szerint a Xiaomi is dolgozik már rajta) a legújabb fejlesztésével megszüntetné a kamera helyét biztosító bevágást,

amivel már száz százalékos kijelző használatot tenne lehetővé. Mindezt úgy érnék el, hogy a szelfikamerát egy olyan speciális, átlátszó anyagot használó kijelző alá helyezik el, amely egyedi pixelszerkezetének köszönhetően átengedi a fényt a kamerába, illetve a szokottnál nagyobb szenzort használó egyedi kameramodult alkalmaznak.
 

Forrás: Oppo


A cég bevallása szerint a technológia egyelőre nem áll készen, sok fejleszteni való van még hátra annak érdekében, hogy kompromisszumok nélkül hozzák a mai csúcskategóriás megoldásoknak megfelelő minőséget, vagyis hogy az érintőpanel kezelhetősége és a kamera minősége is az elvárt szintnek megfelelő legyen.

Az Oppo reményei szerint az új technológia legkorábban a jövő év folyamán debütálhat, és jelenhetnek meg az első Under-Screen kamerával (USC) ellátott okostelefonok, távlati célja pedig természetesen az egyéb piaci megoldásokban történő alkalmazása.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás