promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megújult a RUTIN, így a rendőrök tanácsai alapján autózhatunk
Borítókép:  illusztráció. Forrás: AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A RUTIN egy okostelefonra készített applikáció, amely hivatalos adatok segítségével segít az útvonalat megtervezni, elkerüli a forgalomkorlátozásokat és az útlezárásokat.

A magyarországi autósok egyik legnépszerűbb és leghűségesebb barátja a Waze nevű alkalmazás, amely segítségével gyorsan elérhetünk A-ból B-be. Sőt, a Waze pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy a felhasználók visszajelzései alapján alakítja ki számunkra a legrövidebb és leggyorsabb utat. Annyira bejött a világ autós társadalmának a Waze, hogy a Google gyorsan meg is vette a céget, és sok tulajdonságát be is építette a Google Maps-be.

A rendőrség eközben megújította saját applikációját, a RUTIN-t, ami ide kattintva letölthető: Androidra és iPhone-ra is (az iOS-re hamarosan érkezik a frissítés) – vette észre az Index.

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztató szerint bővültek az applikáció funkciói és adatforrásai:

  • a rendőrség baleseti értesítései mellett megjelennek
  • a Budapesti Közlekedési Központ és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. forgalomkorlátozási információi
  • továbbá mindezen adatok beépülnek az új navigációs modulba is
  • amely az útvonal tervezésekor elkerüli az útlezárásokat.

„Személyre is szabhatja az appot: állítsa be, hogy milyen jellegű eseményekről kapjon push üzenetet a telefonjára, adja meg, hogy mely megyékből vagy autópályákról érkezzenek az útinfók, esetleg saját pozíciója alapján jöjjenek az értesítések, a navigáció használatakor pedig mentse el kedvenc útvonalait”

– olvasható a honlapon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás