promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a mobilozás új korszaka: a zsebünkben fog feltöltődni a telefon
Borítókép:  ossia.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Forradalmi újítás készül a vezeték nélküli mobil töltők piacán. Az amerikai Ossia nevű cég már tesztel egy rendszert, mely kábelek nélkül, rádióhullámokon keresztül juttat energiát a telefonba, miközben az a zsebünkben van. Ha tökéletesítik, a töltés abban a pillanatban megkezdődhet, amint otthon beléptünk a bejárati ajtón.

A mobiltelefonos fejlesztések egyik fő csapásiránya a készülékek töltésének forradalmasítása. Ezek egyik lépcsőfoka volt a Qi vezeték nélküli töltő kifejlesztése. Azonban a Qi-töltők áramellátáshoz is csatlakoztatni kell az adaptert, itt legfeljebb az az előny, hogy magát a mobilt nem kell bedugni sehova. Viszont, ha a töltő közeléből elmozdítjuk a készüléket, leáll a töltés.

Az Ossia nevű amerikai cég egy ideje azon dolgozik, hogy meghaladja ezt az állapotot. Nem is akármilyen mértékben. A hasznaltandroid.hu szerint a cég öles léptekkel halad afelé, hogy kvázi wifi-rendszer módjára, ha hazaérünk, a mobilunk azonnal kezdjen el töltődni a vezeték nélküli hálózatra kapcsolódva.

A fejlesztés jelenleg ott tart, hogy az amerikai kommunikációs bizottság engedélyt adott a tesztelésre. Ennek részeként egyelőre egyméteres körzetben 1 watt teljesítményt küldhet a mobilra rádióhullámon keresztül a töltő, melyet természetesen be kell dugni a konnektorba, hogy áram alatt legyen. A cég szerint ez egyelőre arra lesz elég, hogy szinten tartsák a telefon töltöttségi állapotát.

A töltő által adott energia a rádióhullámokon keresztül a Cota chipjeihez jut el, melyet a telefontokban lehet elhelyezni.

Az Ossia célja nem változott:

ha folytatódhatnak a tesztek, s később az engedélyt is megkapják a gyártásra, olyan töltőket fog készíteni, melyek több méteres hatósugárban azonnal elkezdik majd pumpálni az energiát a mobilunkba. A rendszer elterjedésével ez akár odáig mehet, hogy az akkumulátorokat is száműzhetjük a készülékekből, hiszen haza, az irodába, vagy egy boltba lépve a rendszer a zsebünkben vagy az aktatáskában elkezdi tölteni a telefont.

Az Ossia 2020-ban tervezi piacra dobni a forradalmian új töltőt és a chippel ellátott tokot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás