promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az IKEA piacra dobja Transformers-bútorát
Borítókép:  ikea.today
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az IKEA 2020-tól árulja Rognan nevű darabját, mely összeszerelés után egy multifunkciós, robot bútorként működik. Lesz benne ágy, asztal, heverő, többféle szekrény. Egy professzor is ott volt a tervező csapatban.

Az IKEA ezerszer bizonyította már, hogy a praktikum mestere, s ezúttal is valami olyasmivel állt elő, ami úgy teheti kényelmessé az életünket, hogy közben még jól is mutat. Az új bútordarab neve Rognan. Egy 3,5 méter hosszú, 3 méter széles egységről beszélünk mely összeszerelést követően egyszerre ágy, heverő, polcos és akasztós szekény, illetve számítógépes asztal. A gyártó úgy hirdeti, Transformers, vagy robot bútor.

A darabot olyan városlakók számára tervezték, akik kicsi lakásba költöznek, s emiatt muszáj teret spórolniuk minden berendezéssel, bútorral. A Rognant összeszerelés után a szegélyléchez vagy falhoz kell rögzíteni, s inenntől egy sínen tud mozogni.

Egyik oldalán egy heverő található, fölötte polcokkal. A másikon ruhás szekrények, fiókok és egy számítógépes asztal. Az ágy rejtett, a bútor alól lehet kihúzni egy gomb megnyomásával, vagy az applikáció segítségével. Ennyivel is kevesebb helyet foglal el a Rognan a szobában.

A Transformers bútordarabot az IKEA, és a robotikus, könnyen mozgatható bútorokra szakosodott Ori Living nevű vállalat közösen hozta össze. Magát a Rognant az Ori vezette tervezők és a Media Lab nevű kutatóközpont professzora, Kent Larson álmodta meg. Az IKEA nyomán az Ori licenc alapján dobhatja majd piacra, a megjelenés 2020-ra várható. Az Ori közlése szerint, melyet a Techcrunch szemlézett, ez együttműködésük első lépcsőfoka lesz csak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás