promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Naperőművet épít magának a Facebook
Borítókép:  AFP/Gerard Julien
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Facebook elhatározta, hogy záros határidőn belül teljesen átáll megújuló energiafelhasználásra. Ennek érdekében a cég elkezdett felépíteni egy több százmillió dolláros napelemparkot, melyet jövő év végétől terveznek beindítani.

A Texasban található Andrew Countyban megkezdődött a Prospero Solar-projekt, ami azért jelentős, mert a Facebook pénzeli. A közösségi oldal elhatározta, hogy a közeljövőben átáll megújuló energiára, s megtalálta a kivitelezőt is a Longroad Energy nevű cég személyében. Texasban hatalmas naperőmű parkot épít a Facebook, mely a tervek szerint 2020 végétől beindul, és minden energiát biztosít, ami a közösségi oldal működéséhez szükséges.

A tervek szerint a park 379 megawatt energiát fog termelni, ami nagyjából 300 ezer lakás energiaellátásához lenne elegendő. 19 négyzetkilométeren terül majd el az erőmű, mellyel az Egyesült Államok egyik legnagyobb napelem parkja lesz. A beruházás összeértéke 416 millió dollár, a cég annyit közölt, hogy ennek jelentős részét a közösségi oldal állja. A vállalatnak ez az első megújuló energiához kapcsolódó projektje.

A naperőmű a Shellnek is eladja majd energiája egy részét, amit az olajvállalat tovább értékesít.

A Facebook nagy versenyfutásban van a Google-lel és az Apple-lel, mindegyik cég komoly ütemben próbál megszabadulni a fosszilis energia használatától. Az engadget.com azt írja, a Facebook teljes tavalyi energiafelhasználásnak 75 százalékát már megújuló energiából fedezte.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás