promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Merülési rekord műanyaggal: 11 kilométeren találtak zacskót
Borítókép:  Az óceán mélyén is sikerült szemetet találni (BBC/Tamara Stubbs).
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Victor Vescovóé a harmadik expedíció, amely eléri az óceán mélyét jelentő Mariana-árkot, többek között James Cameron, a Titanic rendezője is járt itt, ennyire mélyre ember viszont még nem süllyedt. Az is egyfajta mélypont, hogy műanyag szemetet talált itt. 

Egy amerikai felfedezőnek jutott az élmény, hogy miközben megdöntötte a mélytengeri merülés rekordját, műanyagot találjon az óceán fenekén, a világ legmélyebb árkát jelentő Mariana-árokban, 11 kilométerrel a tengerszint alatt.  

Victor Vescovo négy órát töltött az árok mélyén,

közben volt szerencséje többek között egy zacskóhoz is a BBC cikke szerint.

Ami a mélységet és a Csendes-óceánban található Mariana-árkot illeti, az övé a harmadik expedíció és ő a negyedik ember, ami és aki ennyire mélyre süllyed. 1960-ban az amerikai haditengerészet egysége volt az első, Don Walsh-t egy svájci mérnök, Jacques Piccard segítette.

Több mint fél évszázadot kellett várni a folytatásra, a Titanicot is alkotó James Cameron filmrendező 2012-es, világhírű expedíciójára. 

Amitől viszont csúcs ez a rekord, az nem más, minthogy Victor Vescovo 10 927 méterre süllyedt, amivel 11 méterrel a többiek alá ment. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás