Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Hajdú-Bihar megye
Zupkó Tamás
+36 70 4084805
zupythomas [kukac] gmail.com

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Melles Maximillián
+36 30 4753880
maxi@promotions.hu

Szerkesztők
amarus@promotions.hu
pepe@promotions.hu

Drónnal érkezik a reggelihez a forró kávé

Tech & Tudomány

Gaba - 2019.04.15. 08:38

A Wing cég Canberra bizonyos körzeteiben a héten elindította drónfutár szolgáltatását. Élelmiszerboltokkal, kávézókkal, sportruházati üzlettel is van már megállapodásuk, széles palettáról lehet kérni gyors házhozszállítást. Nemsokára Európába is betör a drónfutár.

Egy forró kávéra vágyik, esetleg egy búrkiflire? Derékfájós, s reggel egy szem gyógyszerre vágyik? Bevásárolni indulna, de lerobbant a kocsi? Gond egy szál se, adja le a rendelést a drónfutárnak, aki már indul is.

Íme: 

Canberrában a medium.com cikke szerint ezen a héten indította el a Wing drónos házhozszállítási szogláltatását az ausztrál főváros egyes városrészeibe. Hamarosan terjeszkedik a szolgáltatás, s városszerte elérhető lesz.

A repülő robot mindent, de tényleg mindent ajtóig visz. Egy applikáción lehet leadni a rendelést, mely percek alatt célba ér. A vállalat pékségekkel, ruhabolttal, kávézóval, fagylaltozóval, patikával, csoki és más élelmiszerbolttal kötött eddig megállapodást, s az értékesítők lázasan folytatják a munkát. A drón a boltokból viszi a termékeket a megrendelő címére.

Így érkezik a burrito drónnal: 

A Wing 2014 óta teszteli a drónfutárt, az elmúlt másfél évben mintegy háromezer szállítást végeztek. Ami bizonyos, hogy a lakosok a drónok keltette hangzavarra többször is panaszkodtak, a gyártó ezért lecsendesítené a gépeket.

A cég természetesen szeretne új piacokra is betörni, a finn főváros, Helsinki lesz az első európai teszthelyszín, ahol élesben is elindulhat a drónfutár szolgáltatás.

Borítókép: medium.com

Vissza a főoldalra.
Új hangszer varázsolja el Európa utcáit – hallgasd meg!