Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tűzoltásra is alkalmas vázával rukkolt elő a Samsung

Tűzoltásra is alkalmas vázával rukkolt elő a Samsung

Tech & Tudomány

Tűzoltásra is alkalmas vázával rukkolt elő a Samsung

Tech & Tudomány

HG 09:21

A Firevase egy olyan dekorációs kellék, ami eloltja a tüzet, ha a lángok közé hajítjuk. Ezt az igen hasznos, akár életmentő terméket, a Samsung egyik leányvállalata, a Cheil Worldwide fejlesztette ki és máris igen nagy népszerűségnek örvend.

A termék első ránézésre egy egyszerű és dizájnos kis virágvázának tűnik, azonban a normál vázákkal ellentétben a dupla rétegű falát kálium-karbonáttal töltötték fel, ami elszívja az oxigént és erős hűtő hatása van, így a hagyományos víz- vagy poroltással szemben hatékonyabban képes eloltani a lángokat.

Mondanom sem kell, hogy mennyire hasznos lakberendezési eleme lehet ez otthonunknak. A tűzoltó készülékekkel ellentétben kellemes díszítő elemként használhatjuk, viszont egy váratlan lakástűz esetén azonnal hadrendbe állíthatjuk.

Eredetileg egy reklámkampány részeként fejlesztették ki a vázát Dél-Koreában, ahol az otthoni tűzoltó készülékek használatát kívánták vele népszerűsíteni, és mindössze 100 ezer darabot gyártottak ebből a termékből. Azonban akkora sikert ért el, hogy a cég úgy döntött, beindítja a sorozatgyártását, és más országokban is elérhetővé teszi.

Mindamellett eredeti célját is elérte a kampány, hiszen rövid időn belül nyolc százalékkal nőtt a tűzoltó készülékkel felszerelt lakások száma Koreában.

Rendkívül hasznos lenne, ha idővel elérhetővé válna a hazai háztartások számára is, ugyanis hazánkban sajnos abszolút nincs elterjedve a tűzoltó készülékek otthoni rendszeresítése, a Firevase pedig dekorációs elemként talán sokkal vonzóbb lehetne minden család számára.

Borítókép: Branding in Asia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria