promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A SEGA is piacra dobja legnépszerűbb videojáték-konzolját
Borítókép:  TheVerge
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Továbbra is javában tart a retró konzol- és számítógépes játékok virágzása, és várható volt, hogy ebből a SEGA is ki szeretné venni a részét a '80-as évek végén megjelent sikeres konzoljával, a SEGA Mega Drive újraélesztésével.

A Mega Drive Mini változatát még tavaly év elején jelentette be a cég, és eredetileg decemberben szerették volna piacra dobni, azonban elcsúsztak a fejlesztéssel, ezért áttették 2019 második felére a megjelenés dátumát.

Az apró 16 bites konzol 40 előre telepített játékkal kényezteti majd a rajongókat, természetesen köztük a legnagyobb nevekkel, mint a Sonic The Hedgehog, Sonic 2, Puyo Puyo 2, Shining Force, Castlevania Bloodlines, Powerball, Gunstar Heroes, Comix Zone, Rent-a-Hero, Space Harrier II, vagy éppen az Ecco the Dolphin.

Forrás: nintendowire.com


A konzol várhatóan 2019. szeptember 19-én kerül a boltokba. Japánban és Európában 6 gombos kontrollerrel jelenik meg 60 dollár körül, illetve megvásárolható lesz 80 dollárért két irányító karral, míg az USA-ban Genesis Mini néven két darab 3 gombos kontrollerrel hozzák forgalomba szintén 80 dollárért.
 


Szeptembertől ezzel szinte teljes lehet a retró konzoljaink miniatürizált tárháza, és alig várjuk már, hogy helyet szorítsunk neki a polcon a Nintendo, a PlayStation, a C64 és az Atari mini változatai mellett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás