promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mostantól nekünk is lehet, amit korábban csak Zuckerbergnek volt szabad
Borítókép:  Youtube
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Élesedett a Facebook új fejlesztése: bármely chatablakban törölhetünk korábban elküldött üzenetet. Príma dolog, de azért az üzenet nyoma megmarad.

Hányszor fordult már elő, hogy a sok megnyitott Facebook-üzenet ablak miatt véletlenül valaki másnak írt üzenetet? Olyat, amit nagyon nem oda akart volna beírni, s nagyon nem annak, akinek végül elküldte? Kapkodás, esetleg egy elkeseredett ctrl+Z próbálkozás, de hiába. A címzett már el is olvasta a másnak szánt sorokat, melyek rosszabb esetben épp őt tárgyalják ki. Félreértések, sértések, sértődések, kilépés az üzenetből/chatcsoportból.

Nos ennek mostantól vége, a Facebook ugyanis élesítette legújabb fejlesztését. Immár az elküldött üzeneteinket is tudjuk törölni, ha éberek vagyunk – 10 percünk van rá! Mindössze az egyik chatablakban elküldött valamelyik üzenetünk melletti három pontra kell kattintanunk, ahol megjelenik a Válasz és az Eltávolítás opció. Ha az Eltávolítást választjuk újabb választási lehetőség előtt állunk: „Eltávolítás mindenkinek”/”Eltávolítás nekem” opciókat dob fel a Facebook. Értelemszerűen, ha az előbbire klikkelünk, sem mi sem az nem fogja látni többet az üzenetet, akivel beszélgettünk. Mindössze annyi jelenik meg a törölt üzenetünk helyén, hogy „Eltávolítottál egy üzenetet”.

Ezt a jelzést a másik is látni fogja, tehát a kellemetlenség egy része megmarad, hisz az illető még rá fog kérdezni, hogy miért töröltünk egy neki írt gondolatot utólag. Az „Eltávolítás nekem” opció lényege lehet például, hogy ha odahaza többen használunk egy gépet, és szokás szerint elfelejtünk kilépni a Facebookból, akkor a másik felhasználó ne láthassa, mit írtunk chaten az ismerősnek.

Az üzenettörlési lehetőség egyéni chatben és chatcsoportban is működik, androidos és iOS-rendszerű telefonokon is. 

Az új törlési funkció létjogosultsága akkor nyert teret, amikor tavaly áprilisban egy újságíró kérdéseket tett fel Mark Zuckerbergnek, aki előbb küldött neki válaszokat, majd utólag törtölte őket, nyilvánvalóvá téve, hogy számára (és a belsős facebookosok számára) van lehetőség ilyenre. Innentől kezdve a mezei felhasználók is folyamatosan követelték az opciót.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás