promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Harry herceg brutális titkot árult el III. Károlyról, ettől egész Nagy-Britannia hangosan felszisszent
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tovább gyűrűzik a botrány, most Károly nem létező érzéseitől hangos a sajtó. 

A királyi család élete talán sose volt még annyira terítéken, mint mióta Meghan Markle megjelent a színen. Napról - napra robbannak ki botrányok, nyilatkozatok, interjúk, de az utóbbi időben Harry herceg könyve viszi a prímet. A Blikk  egész sorozatot szentel a könyvnek, mi pedig most ebből szemléztünk kicsit. 

Harry állítása szerint apja sosem volt képes kimutatni az érzelmeit, még az édesanyja halálakor sem:

„Megdöbbentő világosan emlékszem arra, hogy nem sírtam. Egy könnycseppet sem. Apa nem ölelt meg.

Normális körülmények között sem volt nagyszerű az érzelmei kimutatásában, hogyan is lehetne elvárni tőle, hogy ilyen válságban kimutassa azokat? 

De a keze még egyszer a térdemre esett, majd azt mondta: Minden rendben lesz. (…) Felállt és elment”

Azt az apróságot tegyük hozzá, hogy minden férfinak elég nehéz gyászba merülni a feleség elvesztése során, aki épp a szeretőjével volt, mikor a baleset érte - bár ez legyen csak az én sajátos véleményem. 

De nem csak Károlyba, hanem elhunyt nagyapjába is beleállt, őt tartja a hibásnak, amiért nem kapott Károly megfelelő atyai szeretetet, és így azt nem tudta tovább adni feléjük:

„Amikor 5-6 éves volt, a nagyi elhagyta, több hónapig tartó királyi körútra indult, és amikor visszatért, határozott kézfogást nyújtott neki. Ami több lehetett, mint amit valaha is kapott a nagypapától. 

A nagypapa annyira zárkózott volt, annyira elfoglalt az utazással és a munkával, hogy élete első éveiben alig látta apát”

Ha ez nem lenne elég, felháborodását és csalódottságát fejezi ki, amiért az anyagi támogatást is megvonta tőle Károly, pedig valljuk be, ha a fiad mindennel szembe megy, amit kérsz tőle, vagy amit a hagyományok megkövetelnek, akkor nem tudom, mire számított.

„Felismertem az abszurditását annak, hogy egy, a harmincas évei közepén járó férfit anyagilag elvágott az apja. De apa nem csupán az apám volt, hanem a főnököm, a bankárom, az ellenőröm, az erszényem őrzője egész felnőtt életemben. (...) Soha nem kértem, hogy anyagilag függjek apától. Belekényszerítettek ebbe a szürreális állapotba, ebbe a véget nem érő Truman Show-ba, amelyben szinte soha nem hordtam pénzt magamnál, soha nem volt autóm, soha nem volt nálam házkulcs, és soha nem rendeltem semmit online. (…) Szivacsnak hívtak a lapok. De nagy különbség van aközött, hogy szivacs vagy, vagy megtiltják a függetlenséget, eltiltanak annak tanulásától. Miután évtizedeken át szigorúan és szisztematikusan infantilizáltak, most hirtelen elhagytak, majd kigúnyoltak éretlenségemért”

Az, hogy hol fog véget érni a botrány, szerintem senki nem tudja. De hogy Harrynél valami nagyon félrement az utóbbi időben, az mostmár borítékolható. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás