promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Utcára kerülhet Csollány Szilveszter családja
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csollány özvegye teljes elkeseredésében a miniszterelnökhöz is fordult segítségért.

Csollány Szilveszter tavaly januárban, 51 éves korában hunyt el, miután megfertőződött a koronavírussal. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász hosszú küzdelem után, a kórházban halt meg, akit azóta is gyászol nemcsak a családja, de a Magyar Tornaszövetség is.

Csollány Szilveszter özvegye és két lánya most nagyon nehéz helyzetbe került, ugyanis az édesanya már nem tudja egyedül fizetni a soproni lakásuk hitelének törlesztőrészleteit, hiszen az elmúlt egy évben nagyon megemelkedtek a kamatok, az infláció, és az energiaárak is. Csollány Judit mind ez idáig ki tudta gazdálkodni a pénzt, de most annyira el van keseredve, hogy levélben kért segítséget a Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől.

„December közepén kaptunk levelet Judittól, amelyben arra kért minket, segítsünk nekik, hogy ne kerüljenek utcára a gyerekekkel Azt írta, már nem tudják fizetni a banki kölcsönt, amit évekkel ezelőtt vettek fel a soproni házukra. A pontos részleteket mi sem ismerjük, annyit tudunk, hogy amíg szegény Szilas élt, addig rendesen utalták a részleteket, s még a halála után is. Ám két árvát felnevelni a mai világban egy komoly lakáshitel mellett, elképesztően nehéz”

mondta a tornaszövetség elnöke.

Magyar Zoltán hozzátette: átérzik az özvegy gondját, de a szövetség sem dúskál az anyagiakban. Elmondása szerint a tavalyi évet is épphogy ki tudták hozni nullára, hiszen a torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak náluk. Bár pénzt nem tudnak nekik adni, a szövetség levelet írt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárnak, hogy támogassák a családot, ha tudják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás