promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas fordulat a Korda-villa ügyében, mégis mi történik itt?
Borítókép:  TV2Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Januárban lesz egy éve, hogy Korda György és Balázs Klári meghirdette eladásra a pazar otthonukat, azonban úgy tűnik, hogy valami nagyon nincs rendben az ingatlan körül, ugyanis most az új tulajdonos is szeretne megszabadulni a villától. 

 

 

Míg tavaly januárban 780 millió forintot kért a szuperházaspár az ingatlanért, most azt 3 millió euróért, azaz 1,2 milliárd forintért árulja az új tulaj. Balázs Klári - amikor ők akartak szabadulni az épülettől - azt mondta, csak a gázszámla volt félmillió havonta még a rezsiárak növekedése előtt.

Az örök szerelmesek aztán úgy döntöttek, hogy a 22 szobás csodaházat egy sokkal kisebb, 150 négyzetméteres budai lakásra cserélik, ugyanis a 300 négyzetméteres ingatlan fenntartása rettenetes terhet rótt rájuk. Az ingatlan tehát új tulajdonoshoz - egy ingatlanfejlesztőhöz - került, és most a Pénzcentrum bukkant rá, hogy a Korda-villa újfent eladó.

Úgy volt, hogy egyébként luxus-társasházzá alakítják majd az épületet, és a Villa Provence névű projekt szerint 7 lakást akartak kialakítani, amelyek közül a legolcsóbb is 205,25 millió forintba került volna az érdeklődőknek, nagyjából 3 millió forintos négyzetméteráron. A tervek szerint a beruházást már 2022 őszén elindították volna, és egy évvel később augusztusban már értékesíteni szerették volna a lakásokat, azonban úgy tűnik, a terv füstbe ment.

A lap arról is ír, hogy egyelőre nem lehet tudni az 1512 négyzetméteres telek eladásának az okát, de esélyesnek nevezték, hogy jócskán megdrágultak az építőanyagok, és nőtt a rezsi ára is. A portál számításai szerint a rezsiemelés után körülbelül 3,5 millió forintba kerülne havonta csak a gázszámla.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás