promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy Feró két csókolózó férfi politikusról rakott ki képet, és tett egy ígéretet
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy Feró fotója nagy visszhangot váltott ki.

Az LMBT jogok folyamatosan fejlődtek a szocializmusban, és országonként változtak is. A 19. és a 20. században a kommunista pártok egy része elismerte és támogatta az LMBT jogokat, míg más államok üldözték azokat. Mikor a Szovjet Kommunista Párt 1917-ben eltörölte a cári rendszer törvényeit, a homoszexualitás büntethetőségét is semmissé tették, illetve lehetővé tették a válást és az abortuszt is.

Ez persze csak az Oroszországi SZSZSZK és az Ukrán SZSZk területére vonatkozott, más szövetségi köztársaságokban továbbra is büntették a homoszexualitást - ez kifejezetten vonatkozott Szovjet Közép-Ázsiára, ahol javarészt muszlimok éltek. Aztán az 1930-as években a szovjet politika konzervatívabb irányba ment át, például újra betiltották az abortuszt, Sztálin pedig 1933-ban felvette a büntető-törvénykönybe az úgynevezett 121-es cikkelyt, ami kimondta, hogy a férfi homoszexualitást öt évig terjedő börtönnel vagy kényszermunkával büntethetik.

Ez a törvény viszont a Szovjetunió teljes területére kiterjedt, és 60 évig, egészen 1993-ig hatályban is maradt. Emiatt a törvény miatt évente több száz embert is elítéltek homoszexualitás vádjával, de sokszor csak azért, hogy eltávolítsák a Belügyi Népbiztosság nemkívánatos tagjait.

Annak ellenére, hogy 1933 után mondhatni üldözték a homoszexuális férfiakat, a Szovjetunióban továbbra is szokás volt az, hogy csókkal köszöntötték egymást. Leonyid Iljics Brezsnyev is így köszöntötte Kádár Jánost, aki állítólag ezt nem igen díjazta, de kénytelen volt elviselni. Magyarországon készült az a híres fotó, amikor Brezsnyev szájon csókolta Kádárt, és amit most a nemzet csótánya, Nagy Feró is megosztott a közösségi oldalán.

„Nicsak! Mit őrizgetek a fotóim között. Aki megmondja a két faszi nevét azt zenekarvezetői dicséretben részesítem”

- írta a bejegyzésében Feró, ami alatt elég érdekes megfejtések is olvashatók.

Többek között olyan kommentek is olvashatók, mint "a csók mesterei", a "nyelvtársak", vagy a "Johnny Cash és Liam Neeson".

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás